Nova tri privredna društva u Železnicama Srbije su u prethodna tri dana konstituisala svoje skupštine, koje su u skladu sa zaključkom Vlade imenovala vršioce dužnosti izvršnih direktora, čime su se stekli uslovi da nova preduzeća otpočnu sa radom.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Inače, prošlog meseca je Vlada odlučila da to javno preduzeće podeli na tri dela – za upravljanje železničkom infrastrukturom (Infrastruktura železnice Srbija), za teretni saobraćaj (Srbija kargo) i za prevoz putnika (Srbija voz), dok će sadašnje preduzeće Železnice Srbije ostati da postoji još neko vreme kako bi rešavalo pitanja iz prethodnog perioda.

Kako je saopšteno iz Železnica Srbije, za predsednika Odbora direktora i vršioca dužnosti generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije imenovan je Goran Maksić, a za izvršne direktore Milan Šegan i Dušan Garibović. U Srbija kargo za v.d. predsednika Odbora i generalnog direktora imenovan je Miroljub Jevtić, a za izvršne direktore Zvezdan Pavićević i Radoljub Gemaljević. Skupština Društva za železnički prevoz putnika Srbija voz prihvatila je predlog da se za predsednika Odbora i v.d. generalnog direktora imenuje Jugoslav Jović, a za izvršne direktore Vesna Brajović i Vesna Radosavljević. Skupštine društava imaju po pet članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari