Trivanova subvencija za dva odsto najbogatijih (VIDEO)

Ministarstvo životne sredine priprema podršku kupovini hibridnih automobila

Ostavite komentar


  1. Pravi je genije gosn. Kalmar! Znaci, umesto da kupimo nov elektricni automobil sa garancijom za 50.000 eura jer to objektivno ne mozemo, mi cemo kupiti polovan elektricni automobil pri kraju svoje ekploatacije (recimo 5 godina starosti) za 30.000 eura pa cemo onda sledece godine investirati 20.000 eura u isti na zamenu baterijske celije i kojekakve servise (jer niko na svetu ne prodaje potpuno ispravan polovan automobili povoljno) tako da cemo onda imati automobil star 6 godina po istoj ceni kao i nov automobil u garanciji! Pa ako ovo nije genijalno, ja ne znam sta je? I jos se pitate sto nam je ovako kako nam je?

    1. Ne treba tako ostro rreagovati na svaki predlog koji neko da – poput Kalmarovog.Sustina je da bude sto vise predloga da bismo dosli do onog resenja koje je za nas najprihvatljivije. Kalmarov predlog govori da je Kalmar razmisljao. A da li razmisljaju oni u ministarstvima? Gde su njihovi predlozi?

      1. Zorice, gde ste vi u tekstu videli da je g. Kolmar razmisljao? Meni je promaklo, jer da je razmisljao ne bi predlagao uvoz vozila iz Japana jer se u Japanu vozi levom stranom puta a automobile sa volanom na desnoj strani nije moguce registrovati u Srbiji. Ja se plasim takvog „razmisljanja“.

  2. Ja bih možda, ali možda razumeo da se subvencioniše prodaja ovih automobila da se oni proizvode ovde. To bi možda imalo nekog smisla. Ali ako to niji slučaj, a nije, zašto bi država častila dvojicu trojicu bogatih hipstera koji bi da se šepure u električnoj Tesli.

  3. Sve moj do mojega savet
    Prevoz se u gradovima sređuje tako što se uvede EFIKASAN JAVNI PREVOZ javni
    Metro,tramvaj,trolebusi
    Koja nova,NOVA linija je uvedena kod trolebusa?
    Koja linija direktno povezuje Miljakovac-Bežanijsku kosu Kaluđerica -NBgd
    Gde mislite da se vozikaju onoliki uzduž auto puta?

  4. Dosledno i u skladu sa „SuperHik“ ekonomijom koju vodi Vucic – otmi sirotinji i podaj bogatunima.
    Inace za one koji ne znaju jedna elektricna kola od proizvodnje do reciklaze proizvedu visetruko vise zagadjenja nego i gutaci nafte koji su manje zahtevni za proizvodnju i reciklazu i nemaju preskupe i ekoloski otrovne baterije.
    Ali to je ta „pamet“ na vlasti kod nas, pamet za ugradjivanje i majmunisanje.

  5. Zaštita životne sredine nije socijalni koncept održanja posrnulog društvenog sistema, a još manje je model organizacije društva u kome preko dana svi vozimo automobile, a uveče apelujemo na društvenim mrežama da se smanji zagadjenost gradova. Moderna društva idu u pravcu maksimalnog smanjenja upotrebe automobila, uz maksimalan razvoj svih vrsta javnog prevoza. Autobusi postaju električni, energane ispuštaju u vazduh fresh air, a zgrade troše minimum neophodnih energenata. U takvom konceptu organizovanog društva nema mesta za populizam koji svima obećava nove i jeftine automobile, benzin koji će imati “arapske” cene, i državu koja će dotirati ovakav koncept. Prošlo je vreme “frajerisanja” sa rukom izbačenom kroz prozor automobila, u modi su “eco kids”…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.