TS: Ministarstvo i Vlada krše Zakon o budžetskom sistemu

Ostavite komentar


  1. Кад не постоји Закон о пореклу имовине,зашто би се пред посланике изнео завршни рачун о потрошњи претходног буџета а камоли у року доставио предлог буџета за наредну годину.Једноставно то се зове Економски злочин без казне.Основни аксиом демократије јесте заштита приватне имовине,ако сви грађани плаћају порез од своје имовине и од свог рада да би пунили буџет,зашто тада немају право да се завршни рачун о буџету да посланицима на расправу у Скупштини то су посланици које су грађани бирали да би контролисали потрошњу своје имовине.Ако тога нема,тада је и лајику јасно зашто и из ког разлога ни једна политичка елита од 2000.године није предавала завршни рачун о потрошњи буџета,ни у року достављала посланицима предлог за наредни буџет,а камоли да усвоје Закон о пореклу имовине.Јасан је мотив !!! Само гласајте и ту се сва демократија завршава,демократија без контроле политичке елите,није демократија,то је легализована изборна олигархија. Срамота,да се овакве истине могу прочитати само у "Коментарима", а да се интелектуална паучина и даље чврсто држи за своје бенифиције ко пијан плота.

Ostavite komentar


Ekonomija

Srpski biznismen iz Amerike o kopanju litijuma: Nijedna iole ozbiljna država ne sme sebi da dozvoli da joj sudbina zavisi od jednog projekta 8

Srpski biznismen iz Amerike o kopanju litijuma: Nijedna iole ozbiljna država ne sme sebi da dozvoli da joj sudbina zavisi od jednog projekta

Nijedna država ne sme sebi da dozvoli da joj sudbina zavisi od jednog projekta. Tim pre što bi od rudne rente Srbija godišnje dobijala 29 miliona dolara ili četiri dolara po stanovniku. Nije to džeparac, ali nisu ni velike pare u odnosu na rizik koji taj projekat sa sobom nosi, tvrdi Luka Erceg, rođeni Kanađanin, američki biznismen iz San Dijega, nekadašnji suvlasnik američke firme koja je imala sve dozvole da u SAD izgradi dve fabrike litijuma, za koje je Ilon Mask nudio 325 miliona dolara.

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.