Tuča meštana Rakite i privatnog obezbeđenja

Nastavljaju se svakodnevni protesti zbog izgradnje mini-hidroelektrane

Ostavite komentar


  1. Zašto se ne objavi ko je investitor, ili i Vi novinari ne smete da objavite. 1991 sam bio u Švajcarskoj i video sam kako se to radi u u uređenoj zemlji. Ništa se ne gradi dok investiror ne ispuni svima u okruženju zamerke na gradnji objekta. KO JE INVESTITOR?????

    1. Investitor je neka zena iz Smedereva, verovatno ona sto nelegalno gradi hotel u nacionalnom parku.

    2. A Srbija je uređena zemlja? Investitor je isti onaj koji je izgradio objekat (kafanu, restoran, motel, šta god) na Kopaoniku pa niko ne sme da ga ruši. Pitajte Vučića!

    3. Investitor je advokat Goran Belic. Na sajtu ministarstva energetike nalazi se na spisku energetskih dozvola. Treba samo malo proguglati.

  2. Ne može da se radi van gradilišta, a kamo li da se guraju ljudi, na kameni zid visine 3m, jedina istina koju je rekao d m., kamionskom mesalicom u rikverc i udaraju mucki i razvlace po snegu i kanalu, kraj 1m isečene ograde pravljene od armature, iz koje siljci vire upozoravajuce. Imaju svoje gradilište gde mehanizacija, zaposleni, obezbeđenje, mogu da rade sta treba u okviru zakona. Niko se u Rakiti ne buni da oni šetaju oko gradilišta. Ali rad može na gradilištu, koje su već proširili preko svake mere, a i protiv više zakona, a ne na nečemu što samom selu znači kao odbrana od poplava, i doprinosi i tek će u budućnosti doprinositi razvojom više grana turizma, koje treba već sad da iznose visemilionska primanja za selo. Sada imate najveću manifestaciju treće nedelje juna, kada je uspon na planinu Ruj. U reci kao i svim rekama koje se uzaludno guraju u cevi se nalaze zaštićene vrste rakova, gmizavaca, raznih insekata, koji u svom zvaničnom, latinskom imenu imaju deo koji vas čini ponosnim! Serbica! Ti krajevi proizvode najukusnije i najprirodnije proizvode u zemlji, a narod je prijatan, druzeljubiv, gostoljubiv, iskren. Sve životinje su normalne, nema histeričnih pasa, uplašeni mačaka. Svako biće tamo će da ulepsava sliku Srbije. Dajte selu internet. Nek snima uzivo kako zubori potok i imaćete milion pregleda svaki dan. Treba ljudi da vide i one rijaliti likove sa ne tako dobrim i casnim namerama. Kažu hoće još dve da zidaju uzvodno…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.