Turistička privreda Srbije: Hoteli prazni, agencije bez putnika, a ističe državna pomoć

Ostavite komentar


  1. Evo danima izucavam domace ponude planinskog ili banjskog turizma. Cene su svetske, a ponuda najcesce tanka za tolike pare. Predlazem ugostiteljima i onima koji imaju smestajne kapacitete da dodatno podignu cene, a mi cemo ostati kuci jer kod nas ne vazi zakon ponude i traznje. Kod nas robu koju niko ne trazi vlasnik poskupljuje umesto da pojeftini.

      1. Sve I da je u pravu, nema prava dao se pravi pametan. Neka proba on malo taj biznis pa će shvatiti.

        1. U pravu je covek 100% a tebi ako je teško, radi nesto drugo posto za turizam ocigledno nisi!

        2. Pa neka promene delatnost. Domicilni turista se „ne pravi pametan“ vec iznosi svoje zapazanje sa kojim se u potpunosti saglasavam. Hotelijerstvo je u Srbiji delatnost za izrabljivanje jeftine radne snage!

  2. Sa ovim cenama koje su u ponudama širom Srbije verovatno bi bilo najpoželjnije kada biste svi đuture bankrotirali i bili ugašeni. Možda će nakon ovakvih ugostitelja sledeći biti razumniji.

  3. Cene u Srbiji su nekontrolisane i u principu vlasnici hotela, hostela, restorana, parkova, bazena,… su zeleli da se obogate preko noci sa minimalnim ili nikakvim ulaganjem. Srbija nikada nece biti kao Svajcarska ili Austrija. Mi cemo uvek biti Balkan, uvek cemo biti lopovi, uvek cemo zeleti da nekoga prevarimo, osakatimo, opljackamo. Sistem vrednosti je kod nas poremecen . Na zlatu da lezimo i dijamantima, ne bi smo odmakli ni pedalj. Za nas je blato i njiva i nista vise.

  4. nema ove godine od putovanja nista, ostati kuci, cuvati se i nadati da se negde ne zarazi i nepadne u ruke razvaljenog, srpskog zdravstva.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.