Turska zainteresovana za autoput Beograd-Sarajevo 1Foto: FB/@zorana.mihajlovich

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske Ahmet Arslan potpisaće dokument kojom se Turska uključuje u realizaciju projekta izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo.

Turska je od samog početka podržavala ovaj projekat, a sada imamo i pismo o namerama kojim se potvrđuje spremnost Turske da se aktivnije uključi u realizaciju ovog projekta, rekla je Mihajlovićeva, navodeći da će dokument biti potpisan tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

Ona dodaje da se tim dokumentom ohrabruju investicije u transportnu infrastrukturu zapadnog Balkana i podstiče saradnja Srbije i Turske u oblasti železničkog, drumskog, vazdušnog i vodnog saobraćaja.

Potpredsednica Mihajlović podseća da se upravo u oblasti infrastrukture odnosi Srbije i Bosne i Hecegovine ubrzano unapređuju.

Ona podseća da je trasa ovog autoputa kroz Srbiju poznata i da će se nastaviti na postojeću trasu Koridora 11.

Od Požege, preostaje da se izgradi još 60 kilometara auto-puta koji će ići preko Užica do Kotromana na granici sa Republikom Srpskom, a prema prvim procenama izgradnja tog dela auto-puta koštaće oko 830 miliona evra, kaže Mihajlovićeva.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari