Turski tok: Probijena trasa gasovoda

Ostavite komentar


  1. svaka čast projektantu koji se nije odlučio za trasu bugarska granica-Dimitrovgrad-Niš-Novi Sad-Horgoš i polaganje cevi u putnom pojasu, nego se odlučio da lomi cevovod kroz brda i doline i sečenje šuma. Za svako posečeno drvo treba urbanisti, projektantu i revizoru isplatiti po 10 000 evra, kad je bal, neka je maskembal. Zaslužili ljudi, jer retko gde bi se uništavalo drveće kada cevi mogu da se polože u putnom pojasu. Nacionalnu penziju zaslužuju genijalci koji su ovako lepo izlomatali gasovod i odlučili da penju gas uzbrdo. Nacionalna penzija i za ministarku koja ne zna ko je investitor, zaslužila je i ona. Jadnica, samo potpisuje bilateralne sporazume i ni za šta se ne pita, kolo vode oni koji tvrde da samo vežu konja gde ministri kažu. Mora da je državni posao izuzetno stresan kada se i ministri boje da pitaju ko je investitor i ide li plaćanje preko ministarstva finasija do ministarstva energetike, pa firme sa državnim udelom ili su u pitanju neki čudni putevi gospodnji. Šta ti je mobing, primaj državnu platu, ne pitaj ko je investitor i kolika je stvarna vrednost radova, jer i onako ne troše tvoj novac, nego narod kredite vraća.

    1. Postovani, divan Vam je komentar i na zalost tacan! Iz aviona se vidi sta se i kako radi a ovo je skolski primer gde se pada na ispitu,kako napraviti sto duzu i komplikovaniju deonicu gasovoda tj.kako da sto vise kosta (dok se svi po malo ugrade sa svojim procentima!).Ali posto je ovo zemlja Srbija,i radi po principu ja tebi, ti meni,vracacemo i ove kredite koji za sada, bar za nas, nisu transparentni ali ce nas pogoditi cim AV sidje sa vlasti.A ministarka, pa ona je cisti pish jer se ne mesa u svoj posao! Hvala!

  2. Mislim da Turski tok jos uopste nije odobren u EU pa je ovo vise predizborna kampanja! Ne bih zeleo da sam u pravu pa da iduce godine bude zavrsen i ostavljen bez funkcije! Gradovi i himere zemljo Srbijo!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.