U Beogradu je otvoren Biznis forum o veštačkoj inteligenciji 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

U Beogradu je danas otvoren Biznis forum Postevrope 2024 o veštačkoj inteligenciji (AI), a domaćin skupa je Pošta Srbije.

Na forumu je bilo reči o tome kako se Al trenutno koristi, gde može biti primenjen i da li Al može doneti neke nove izvore prihoda za poštanske operatere.

Generalni sekretar Postevrope Boton Sebeni kazao je na otvaranju Biznis forum da je taj forum integralni deo Postevrope.

„Postevropa okuplja javne poštanske operatore koji funkcionišu u okviru regulative Svetskog poštanskog saveza“, kazao je Sebeni.

Najavio je jednog od vodećih analitičara za tehnologiju i telekomunikacije Dekstera Tiliena, koji je podelio svoja zapažanja o budućnosti veštačke inteligencije i njenom uticaju na digitalnu transformaciju.

Tilien je govorio i o tome kako će se dalje razvijati veštačka inteligencija, zatim o stanju regulative i širim geopolitičkim pitanjima, kao i o uticaju tehnologije na rad i čoveka.

Na panel diskusiji „Veštačka inteligencija u poštanskim strategijama“ o iskustvo Srbije i o Strategiji razvoja veštačke inteligencije govorio je savetnik predsednice Skupštine Srbije Stefan Badža.

Biznis forum je kreiran kako bi okupio poštanske lidere i stručnjake radi diskusije o najnovijim trendovima i inicijativama koje imaju ili bi mogle imati veliki uticaj na poštanski sektor.

Od 2012. godine, forum se organizuje u okviru Generalne skupštinu Asocijacije javnih poštanskih operatera Evrope – Postevropa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari