Veoma se radujemo što će jedna od naših najistaknutijih i najstarijih farmaceutskih kompanija, kroz inovativne lekove, preneti svoje iskustvo i znanje. Posvećenost Srbiji odražava i učvršćuje snažnu vezu između japanske i srpske ekonomije koja će se sigurno i dalje razvijati – izjavio je Masafumi Kuroki, ambasador Japana u Srbiji obraćajući se predstavnicima zdravstvenih ustanova i državnih institucija, koji su prisustvolai prezentaciji novih proizvoda japanske farmaceutske kompanije Takeda.

Reč je o kompaniji sa tradicijom dužom od 230 godina čija su istraživanja usredsređena na šest terapijskih oblasti: metabolička i kardiovaskularna oboljenja, onkologija, bolesti centralnog nervnog sistema, respiratorne bolesti, opšta medicina i imunologija.

Ukazujući na dosadašnju pomoć Japana realizovanu kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) Milena Argirović, generalni direktor Takede u Srbiji i Crnoj Gori u Srbiji, podsetila je da je od 1999. godine pristiglo oko devet miliona evra, dok ukupan iznos japanske pomoći Srbiji premašuje 460 miliona evra. Ona je pomenula i 32 mamografa za prevenciju raka dojke koje je donirala Vlada Japana. „Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti registrovati i predstaviti najnovije lekove iz oblasti hematologije i endokrinologije, koji će značajno unaprediti živote obolelih“, naglasila je Milena Argirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari