Dinar je juče nastavio da jača tako da je prema srednjem kursu Narodne banke Srbije jedan evro vredeo 79 dinara, odnosno pet para manje nego u ponedeljak. Prema podacima NBS, dinar je za 13 dana neprestanog rasta ojačao 4,3 odsto prema evru. U sedmicama pre i posle izbora održanih 11.

Dinar je juče nastavio da jača tako da je prema srednjem kursu Narodne banke Srbije jedan evro vredeo 79 dinara, odnosno pet para manje nego u ponedeljak. Prema podacima NBS, dinar je za 13 dana neprestanog rasta ojačao 4,3 odsto prema evru. U sedmicama pre i posle izbora održanih 11. maja, za evro je bilo potrebno izdvojiti i do četiri dinara i 85 para više nego sada, jer je kurs dinara slabio do 83,87 dinara za evro. Za kupovinu evra je i tokom većeg dela februara i marta bilo potrebno više od 83 dinara.
Niš – Fond Centar za demokratiju i kompanija Vip mobajl najavili su juče projekat aktivnog traženja posla za žene iz Niša do 30 godina starosti. Kako je rečeno u u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, projekat „Kako brže i lakše do posla“ obuhvata program obuke za aktivno traženje posla u sektoru usluga za nezaposlene žene u Nišu, a obuka će biti realizovana tokom septembra. Koordinator programa u Centru za demokratiju Nemanja Krajčinović izjavio je da se za obuku mogu prijaviti nezaposlene žene starosti između 18 i 30 godina, sa najmanje srednjom stručnom spremom sa teritorije grada Niša. On je dodao da će obuka trajati 36 časova. „Kao kompanija koja je u prethodnih godinu dana direktno zaposlila 450 lokalnih stručnjaka i indirektno omogućila dodatnih 1.500 radnih mesta, svesni smo značaja dodatnog obrazovanja za pronalaženje zaposlenja“, rekla je Dragana Roter-Crkvenjakov iz kompanije VIP.
Rudnik – Zorka-Alas-Kamen iz Šapca dobila je odobrenje Ministarstava za zaštitu životne sredine i rudarstva i energetike za eksploataciju dacita iz kamenoloma Ćeramide na Rudniku. Kompanija je dobila odobrenje i za otvaranje novog kamenoloma, čiju je koncesiju kupila austrijska firma Alas holding iz Gudmena, čiji je većinski vlasnik Manfred Asamer. U vezi s kamenolom Ćeramide već nekoliko godina traje polemika s meštanima tog dela Rudnika i jedinstvene ekološke grupe „Porodice bistrih potoka“, koji tvrde da će kamenolom biti bez posebnih mera zaštite, tako da će eksploatacija kamena ugroziti životnu sredinu. Predsednik Upravnog odbora Kompanije Zorka-Alas-Kamen Aleksandar Simić tvrdi da su prevaziđeni svi nesporazumi i da će ekspolatacija kamena biti vršena po najvišim evropskim standardima, čime će biti obezbeđeno očuvanje prirode. On je naveo da će iz novog ležišta dacita biti stvoreni uslovi za proizvodnju najkvalitetnijeg materijala za putogradnju, koji će biti posebno tražen na tržištu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari