I ove godine Ministarstvo poljoprivrede Srbije biće pokrovitelj Međunarodnog sajma „Hortikultura“, koji se od 28. februara do 2. marta održava na Beogradskom sajmu. Ministarstvo će za određeni broj izlagača snositi i troškove. Reč je o troškovima zakupa prostora i izgradnje štanda, kao i izlagačkoj upisnini.

I ove godine Ministarstvo poljoprivrede Srbije biće pokrovitelj Međunarodnog sajma „Hortikultura“, koji se od 28. februara do 2. marta održava na Beogradskom sajmu. Ministarstvo će za određeni broj izlagača snositi i troškove. Reč je o troškovima zakupa prostora i izgradnje štanda, kao i izlagačkoj upisnini. Za izlagače kojima Ministarstvo poljoprivrede nadoknađuje troškove predviđen je prostor od 12 kvadratnih metara, uključujući osnovno opremanje štanda, uz mogućnost doplate razlike u ceni za nastup na štandu veće površine, kao i za dodatno opremanje štanda. Za ova sredstva mogu konkurisati udruženja proizvođača, zemljoradničke zadruge i neprofitne organizacije u oblasti voćarstva, povrtarstva, proizvodnje cveća i sadnog materijala, pečurki, meda, i lekovitog bilja.
Bor – Austrijska kompanija Atek, provorangirana na tenderu za prodaju Rudarsko-topioničarskog basena Bor, ponudila je 93 miliona dolara za investiranje u borske i majdanpečke rudnike. Pregovori Ateka s republičkom Agencijom za privatizaciju i ministarstvima za rudarstvo i energetiku i ekologije su u toku, a njihov kraj je predviđen za 20. januar. Atek, koji je za kupovinu RTB-a ponudio 466 miliona dolara, ponudio je 180 miliona za investiranje u RTB Bor, što je bio i minimalni iznos ulaganja na raspisanom tenderu. Kako Beta saznaje, Atek je ostatak obaveznih investicija, od oko 88 miliona dolara, predvideo za Topionicu bakra. Poslovodstvo te kompanije, međutim, ranije je ocenilo da je taj iznos nedovoljan za poslovanje po svetskim ekonomskim i ekološkim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari