Beogradski biznismen Nenad Đorđević potvrdio je da je prodao luksuzni hotel Admiral u Budvi i dodao da je to u skladu sa njegovim dugo najavljivanom namerom da povuče kapital iz Crne Gore. U stalnom „ratu“, prvo sa lokalnim, a potom i sa republičkim vlastima u Crnoj Gori koje su mu onemogućavale da realizuje viziju razvoja elitnog turizma, Đorđević je prvo prodao zgradu Jugoslovenskog rečnog brodarstva, potom imovinu na ostrvu Sveti Nikola, a sada i hotel Admiral.

Beogradski biznismen Nenad Đorđević potvrdio je da je prodao luksuzni hotel Admiral u Budvi i dodao da je to u skladu sa njegovim dugo najavljivanom namerom da povuče kapital iz Crne Gore. U stalnom „ratu“, prvo sa lokalnim, a potom i sa republičkim vlastima u Crnoj Gori koje su mu onemogućavale da realizuje viziju razvoja elitnog turizma, Đorđević je prvo prodao zgradu Jugoslovenskog rečnog brodarstva, potom imovinu na ostrvu Sveti Nikola, a sada i hotel Admiral. Ne želeći da otkrije kome je prodao hotel, Đorđević je podgoričkim Vijestima kazao da ima još nekretnina u Crnoj Gori. Iako se u Budvi spekuliše da je od prodaje hotela Đorđević inkasirao više od deset miliona evra, te da iza kompanije koja ga je kupila stoje domaći biznismeni, tu informaciju niko nije mogao da potvrdi. Admiral je prvi hotel na crnogorskom primorju koji je dobio pet zvezdica i već deset godina od kada je izgrađen nosi epitet najluksuznijeg.
Beograd – Za napuštanje fabrike uz otpremnine opredelilo se 350 od 900 radnika Beogradske industrije piva (BIP), saopšteno je juče iz BIP. Novi većinski vlasnik BIP, konzorcijum Alite iz Litvanije i švedske kompanije United Nordic Beverages, prihvatio je socijalni program na osnovu koga je BIP zaposlenima ponudio otpremnine od 250 evra po godini radnog staža u kompaniji. „U BIP je u toku i uvođenje programa čiji je cilj povećanje efikasnosti i rast investicija u prodajnom i marketinškom sektoru“, navodi se u saopštenju i dodaje da će u naredne tri do četiri godine, u kompaniju biti uloženo više od 40 miliona evra, a planirana je i izgradnja nove moderne pivare u Krnjači. Konzorcijum Alite i United Nordic Beverages na tenderu je kupio 51,9 odsto akcija BIP za 21,4 miliona evra.
Čačak – Prodaja čačanskog preduzeća Autoservis, druga po redu, zakazana je za 29. novembar, a obaviće se aukcijskom prodajom akcija tog preduzeća na beogradskoj berzi. Kako je agenciji Beta rekao privremeni zastupnik kapitala Autoservisa Slavko Majstorović, na aukcijskoj prodaji po minimalnoj ceni naći će se ceo paket akcija 70 odsto društvenog kapitala, koji je nakon poništenja prve privatizacije vraćen Akcijskom fondu. On je naglasio da je cena jedne akcije 473 dinara, a da je ukupna cena paketa, koji ima 81.026 akcija, 38 miliona dinara. Prema rečima Majstorovića, u Autoservisu je trenutno zaposleno 37 radnika. Autoservis je prvi put privatizovan 21. novembra 2003. godine, kada ga je na aukciji kupio konzorcijum dve čačanske firme – Cini i Top gan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari