Oko 30.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, ali i drugi poljoprivrednici moći će uskoro da postanu korisnici agrokartice koju će, svojim klijentima, ponuditi Agrobanka. Prema rečima Biljane Vujičić, izvršnog direktora, Agrobanka nastoji da na ovaj način izjednači poljoprivrednike sa ostalim klijentima i omogući im bezgotovinsko plaćanje i poslovanje preko računa u banci.

Oko 30.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, ali i drugi poljoprivrednici moći će uskoro da postanu korisnici agrokartice koju će, svojim klijentima, ponuditi Agrobanka. Prema rečima Biljane Vujičić, izvršnog direktora, Agrobanka nastoji da na ovaj način izjednači poljoprivrednike sa ostalim klijentima i omogući im bezgotovinsko plaćanje i poslovanje preko računa u banci. Ona je najavila da će posle ove debitne uslediti i kreditna agrokartica, a obe će poljoprivrednici dobiti besplatno. Na konferenciji za novinare organizovanoj povodom otvaranja nove filijale Agrobanke u Novom Sadu, promovisane su i nove stimulativne kamate na deviznu štednju. Za uloge oročene na tri, šest i 12 meseci uložene do 7. novembra, štediše će dobiti kamatu od sedam, osam i devet odsto na godišnjem nivou. Zahvaljujući povoljnim kamatama devizna štednja u Agrobanci narasla je na 150 miliona evra. Agrobaka je juče obavila i prvi brokersko-dilerski posao na Beogradskoj berzi, jer je nedavno dobila dozvolu Komisije za hartije od vrednosti za obavljanje ove delatnosti.
Kragujevac – Nova aukcijska prodaja kragujevačke fabrike „21. oktobar“ zakazana je za 14. decembar. Vrednost kapitala procenjena je na 625,5 miliona dinara, a ova bivša Zastavina firma koja proizvodi svetlosnu opremu i druge delove za putnička i terenska vozila, potencijalnim kupcima biće ponuđena po početnoj ceni od oko 100 miliona dinara. Na prvoj aukciji, održanoj 27. septembra, nije bilo zainteresovanih kupaca ali su se, u međuvremenu, u igru uključile ruska firma AMS grupa i kineska kompanija BAIK, čiji su menadžeri, krajem septembra, boravili u poseti „21. oktobru“. AMS grupa i BAIK zainteresovani su i za kupovinu Zastavine fabrike kamiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari