Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) započela je dvonedeljnu posetu Srbiji tokom koje će sagledati makroekonomsku situaciju u zemlji. Konsultacije Misije MMF, koju predvodi Pol Hilbers, počele su razgovorom sa guvernerom Narodne banke Srbije Radovanom Jelašićem i viceguvernerima, saopštila je NBS.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) započela je dvonedeljnu posetu Srbiji tokom koje će sagledati makroekonomsku situaciju u zemlji. Konsultacije Misije MMF, koju predvodi Pol Hilbers, počele su razgovorom sa guvernerom Narodne banke Srbije Radovanom Jelašićem i viceguvernerima, saopštila je NBS. Predstavnici te međunarodne finansijske institucije će u Beogradu obaviti razgovore u Vladi Srbije, NBS, kao i u drugim institucijama, poslovnim bankama i preduzećima. Cilj razgovora, koje MMF redovno, jedanput godišnje, obavlja sa svim zemljama članicama, jeste sagledavanje makroekonomske situacije, kao i sprovođenja tekućih mera i planirane ekonomske politike za narednu godinu. Nakon tih konsultacija Misija će objaviti svoje ocene, koje su, kako navodi NBS, „značajan signal, pre svega za strane investitore“, a detaljan izveštaj koji će pripremiti razmatraće i usvojiti Bord direktora MMF.
Kragujevac – Zastava Oružje će do kraja ove godine kupcima na američkom i drugim svetskim tržištima isporučiti civilno i vojno naoružanje i opremu u vrednosti od 3,5 miliona dolara. Za narednu godinu kragujevačka fabrika planira izvoz pešadijskog naoružanja, vojne opreme, lovačkih karabina, malokalibarskih pušaka, pištolja i revolvera od ukupno 12 miliona dolara. Na jučerašnjoj svečanosti, povodom obeležavanja 154 godine postojanja i rada kragujevačke fabrike oružja, direktor te fabrike Zoran Aleksić izjavio je, između ostalog, da je ta firma prevazišla višegodišnju krizu, te da joj predstoji period napretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari