Prvi put ove godine, mesečna proizvodnja u borskim i majdanpečkim rudnicima premašila je 1.500 tona bakra u koncentratu. Na septembarski učinak najviše je uticala stabilna proizvodnja u borskim rudokopima, pre svega u Velikom Krivelju i povećana angažovanost na dobijanju bakra iz šljake.

Prvi put ove godine, mesečna proizvodnja u borskim i majdanpečkim rudnicima premašila je 1.500 tona bakra u koncentratu. Na septembarski učinak najviše je uticala stabilna proizvodnja u borskim rudokopima, pre svega u Velikom Krivelju i povećana angažovanost na dobijanju bakra iz šljake. Konkretno, Veliki Krivelj dao je 810 tona, Jama 100, a bakar dobijen preradom šljake težio je u septembru 240 tona. U istom periodu u Rudniku bakra Majdanpek proizvedeno je 350 tona crvenog metala. Kako Danas saznaje u razgovoru sa menadžmentom borskog kombinata bakra, za 2007. godinu planirana je proizvodnja 16.280 tona bakra iz sopstvenih i 21.500 tona iz ostalih sirovina. Ukupno je, dakle, za ovu poslovnu godinu, predviđena proizvodnja od oko 38.000 tona katodnog bakra. Za devet meseci ove godine proizvedeno je oko 12.000 tona bakra u koncentratu i oko 24.000 tona elektrolitnog bakra iz domaćih i uvoznih sirovina.
Kragujevac – Konkurs za izbor direktora Zastava oružja otvoren je juče i trajaće do 24. novembra. U narednih mesec dana kandidati za funkciju direktora najveće oružarske firme u Srbiji i na Balkanu podnosiće Upravnom odboru preduzeća i sopstvene programe razvoja Zastavine fabrike oružja. Na osnovu karakteristika kandidata i njihovih razvojnih programa firme, Upravni odbor će do kraja novembra izabrati novog generalnog direktora Zastava oružja. Konkurs za izbor direktora Zastava oružja otvoren je zato što aktuelnom vršiocu dužnosti te funkcije, Zoranu Aleksiću, krajem novembra ističe šestomesečni mandat na mestu prvog čoveka fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari