Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) dobila je na Svetskoj investicionoj konferenciji „La bol 2007“ nagradu za najbolju promociju investicione klime u Evropi. „Ta nagrada omogućava besplatno prikazivanje spota o Srbiji u trajanju od 30 sekundi na međunarodnom televizijskom kanalu Juronjuz, izjavila je juče na konferenciji za novinare direktorka SIEPE Vesna Perić.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) dobila je na Svetskoj investicionoj konferenciji „La bol 2007“ nagradu za najbolju promociju investicione klime u Evropi. „Ta nagrada omogućava besplatno prikazivanje spota o Srbiji u trajanju od 30 sekundi na međunarodnom televizijskom kanalu Juronjuz, izjavila je juče na konferenciji za novinare direktorka SIEPE Vesna Perić. Ona je dodala da će spot o Srbiji koji će se prikazivati u udarnim terminima na Juronjuzu na sedam različitih jezika biti od velike materijalne koristi za zemlju. Prema rečima Perićeve, SIEPA je nagradu za najbolju promotivnu strategiju i kampanju o investicionoj klimi neke zemlje u Evropi dobila na osnovu promotivnog filma o Srbiji, internet prezentacije i kompleta sektorskih brošura o domaćim ekonomskim potencijalima. „Nagrada je samo nova potvrda kvaliteta rada naše agencije koja je pre nepunih godinu dana u istraživanju specijalizovane agencije Svetske banke MIGA u kome su upoređivane agencije za promociju investicija 114 zemalja u razvoju i tranziciji bila u grupi od prvih osam“, kazala je Perićeva.
Senta – Šećerana u Senti počela je ponovo da radi, nakon što je otklonila nepravilnosti zbog kojih je, kako se sumnja, došlo do pomora ribe u Tisi kod Ade. Kako Beta saznaje u Šećerani, nakon što je otklonjen kvar, izvršena je nova analiza kvaliteta rečne vode, nakon čega je ekološka inspekcija dozvolila da šećerana nastavi rad. Dozvola za rad je uslovna, do 17. septembra, s tim da nakon tog datuma šećerana ne sme više svoje otpadne vode da ispušta u Tisu. Beti je u Šećerani rečeno da za dve nedelje planiraju završetak izgradnje drugog skladišta za otpadnu vodu u Makošu, području pored fabrike, čime će fabrika udovoljiti zahtevima ekološke inspekcije. Na Tisi je do pomora ribe došlo 1. septembra, kada je Šećerana u reku ispustila veće količine krečnog mleka.
Kragujevac – Od sredine prošle nedelje do juče, u Kragujevcu je isplaćeno više od 1.800 otpremnina radnicima sa evidencije društva Zastava zapošljavanje i obrazovanje (ZZO), koje je ugašeno 31. avgusta.Vrednost do sada isplaćenih otpremnina iznosi oko 825 miliona dinara. Bivšim radnicima ZZO otpremnine iz socijalnog programa vlade će, u nekoj od filijala Kredi banke, biti isplaćivane još danas, ali će oni koji ih ne podignu u predviđenom roku, to moći da učine naknadno. Vlada Srbije je, podsetimo, za isplatu otpremnina prekobrojnim Zastavinim radnicima iz republičke kase izdvojila 2,2 milijarde dinara, ili 27 miliona evra.
Na evidenciji ZZO bilo je 4.412 radnika, a oko 4.300 odlučilo je da uzme otpremnine i raskine radni odnos sa tim društvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari