Kompanija Tigar iz Pirota saopštila je da će početkom septembra od Komisije za hartije od vrednosti zatražiti odobrenje za dokapitalizaciju, emisijom novih akcija u vrednosti 15 odsto postojećeg kapitala. Vrednost kapitala Tigra na kraju juna ove godine bila je oko 2,1 milijardu dinara.

Kompanija Tigar iz Pirota saopštila je da će početkom septembra od Komisije za hartije od vrednosti zatražiti odobrenje za dokapitalizaciju, emisijom novih akcija u vrednosti 15 odsto postojećeg kapitala. Vrednost kapitala Tigra na kraju juna ove godine bila je oko 2,1 milijardu dinara. Pravo preče kupovine akcija nove emisije imaće akcionari Tigra koji budu upisani u Centralni registar na dan objave javnog poziva za kupovinu akcija. U saopštenju se navodi da je Tigar u prvoj polovini ove godine imao dobit od 43,9 miliona dinara, a dobit cele grupacije, u kojoj joj su sva zavisna preduzeća u Srbiji i inostranstvu, bila je 102 miliona dinara. Investiciona ulaganja u grupaciji su bila 104 miliona dinara, što je 60 odsto više nego u istom periodu prošle. Povećan je i izvoz, a najvise fabrike Tigar obuća – za 92 odsto. Dosadašnji predsednik Upravnog odbora Tigra Dragan Nikolić, kako se navodi u saopštenju, ponovo je imenovan na tu funkciju.
Kragujevac – Svečanim polaganjem kamena temeljca u Kragujevcu su, juče popodne, započeti radovi na izgradnji prodajno-poslovnog centra slovenačkog Merkatora. Objekat u čiju će izgradnju biti uloženo 19 miliona dinara, prostiraće se na površini od 21.000 kvadratnih metara, imaće 450 pokrivenih parking mesta i biće izgrađen kod sportske hale Jezero. Zemljište za gradnju hipermarketa Merkator je kupio pre četiri godine, ali je početak realizacije tog projekta odlagan zbog prilagođavanja urbanističkim uslovima i promena poslovnih planova slovenačke kompanije. Gradnja Merkator centra u Kragujevcu treba da bude okončana početkom aprila naredne godine, a u njemu će posao naći oko 500 Kragujevčana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari