ih kada je Akjof u Goša FOM investirao oko 10 odsto ili oko milion evra u zajedničku prozvodnju prenosnih reduktora. Ta saradnja, kako je dodao, prekinuta je početkom ‘90-ih godina i trenutno se pregovaraju sa predstavnicima preduzeća Goša Fabrika opreme i mašina (FOM) iz Smederevske Palanke nakon čega će se znati da li će saradnja biti nastavljena ili prekinuta.

ih kada je Akjof u Goša FOM investirao oko 10 odsto ili oko milion evra u zajedničku prozvodnju prenosnih reduktora. Ta saradnja, kako je dodao, prekinuta je početkom ‘90-ih godina i trenutno se pregovaraju sa predstavnicima preduzeća Goša Fabrika opreme i mašina (FOM) iz Smederevske Palanke nakon čega će se znati da li će saradnja biti nastavljena ili prekinuta. Prema njegovim rečima, Ajkof je zainteresovan da sarađuje i sa ostalim srpskim kompanijama iz rudarskog sektora jer ima širok asortiman proizvoda u svojoj ponudi. Ajkof, bavi se proizvodnjom mašina za rudnike i ostalih proizvoda namenjenih rudarskoj industriji, proizvodi prenosnike za sve industrijske potrebe, kao i proizvode za koksna preduzeća, a u njegovom sastavu posluje i livnica gvožđa.
Kragujevac – Na inicijativu Sindikata Fijata u Torinu će, 5 i 6. septembra, biti održan sastanak predstavnika sindikalnih oranizacija Fijatovih kompanija u Italiji, Brazilu, Poljskoj, Turskoj i Indiji. Glavna tema dvodnevnog skupa, kojem će, na poziv organizatora, prisustvovati i Zastavini sindikalci, biće reči o „problemima radnika u uslovima globalizacije proizvodnje automobila“. Kako je najavljeno, biće verifikovan i sporazum o izjednačavanju prava radnika u svim Fijatovim kompanijama u svetu. Buduću Fijatovu kompaniju u Srbiji na skupu u Torinu predstavljaće sindikalci Zastavine Fabrike automobila.
– Taj sporazum pružiće dodatnu sigurnost radnicima zaposlenim u novoj Fijatovoj firmi u Kragujevcu. Ne očekujemo, naravno, da će radnici u Kragujevcu imati iste plate kao zaposleni u Fijatovim firmama u Italiji, ali verujemo da će u ostalim pravima imati jednak tretman -izjavio je za Danas predsednik Samostalnog sindikata Fabrike automobila Zoran Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari