Danas se navršava 31 godina od puštanja u saobraćaj pruge Beograd – Bar, saopšteno je iz Železnica Srbije. Pruga je duga 476 kilometara i ima 250 tunela ukupne dužne 115 kilometara, kao i 206 betonskih i 28 čeličnih mostova dugih 15 kilometara. Most izgrađen iznad Male rijeke visok je 200 metara i predstavlja najviši most u Evropi.

Danas se navršava 31 godina od puštanja u saobraćaj pruge Beograd – Bar, saopšteno je iz Železnica Srbije. Pruga je duga 476 kilometara i ima 250 tunela ukupne dužne 115 kilometara, kao i 206 betonskih i 28 čeličnih mostova dugih 15 kilometara. Most izgrađen iznad Male rijeke visok je 200 metara i predstavlja najviši most u Evropi. Izgradnja pruge je završena 27. novembra 1975. godine, kada su spojene šine, desetak kilometara od Kolašina, a pruga danas prolazi kroz tri države – Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Prvi putnik na pruzi Beograd – Bar bio je tadašnji predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito. Prugom Beograd – Bar dnevno saobraća 12 putničkih vozova, a od januara do marta ove godine Železnice Srbije prodale su oko 48.000 voznih karata na toj relaciji. U saopštenju se ističe da je u 2006. godini prugom saobraćalo 8.100 vozova, sa 750.000 putnika.
Pančevo – Udruženje zanatlija i preduzetnika Opštine Pančevo potpisalo je ugovor o saradnji sa Telekomom – MTS kojim se članovima tog udruženja omogućava korišćenje biz:net poslovne mreže po veoma povoljnim uslovima. Svetozar Marković, predsednik Udruženja, kaže da će sada svim članovima biti omogućena kupovina i korišćenje paketa mobilne telefonije po veoma povoljnim uslovima, da će značajno uštedeti na troškovima jer će svi oni biti u jednoj poslovnoj mreži i međusobno će komunicirati po jedinstvenoj tarifi. Razgovor u mreži je besplatan, a i sve ostale usluge su povoljne. On ukazuje i na mogućnost da se putem mobilnih telefona obavlja i video nadzor, koja se preduzetnicima pruža preko nove 3G mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari