Paket od 40,86 odsto akcija Industrije mesa Karneks iz Vrbasa biće ponuđen na Beogradskoj berzi 24. aprila, po početnoj ceni od 2.293 dinara, objavljeno je juče na sajtu Berze. Kako se navodi na sajtu, na aukciji po metodu minimalne cene biće ponuđene 507.672 akcije u vlasništvu Akcijskog fonda i 159.

Paket od 40,86 odsto akcija Industrije mesa Karneks iz Vrbasa biće ponuđen na Beogradskoj berzi 24. aprila, po početnoj ceni od 2.293 dinara, objavljeno je juče na sajtu Berze. Kako se navodi na sajtu, na aukciji po metodu minimalne cene biće ponuđene 507.672 akcije u vlasništvu Akcijskog fonda i 159.264 akcije u posedu Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje. Ukoliko se na prvom trgovanju ne utvrdi aukcijska cena, navodi Beogradska berza, akcije Karneksa će se od narednog dana prodavati po metodu preovlađujuće cene. Na Beogradsku berzu će biti uključene ukupno 1.632.306 akcije Karneksa, a početna cena u daljem trgovanju biće cena utvrđena na aukciji. Nominalna vrednost jedne akcije Karneksa je 1.000 dinara, a knjigovodstvena vrednost je 1.909 dinara, na osnovu čega je ukupna vrednost preduzeća procenjena na oko 39 miliona evra. Ukoliko na aukciji ne bude zaiteresovanih kupaca, Akcijski fond će moći da podnese zahtev za održavanje nove aukcije do 3. maja ove godine, navodi Beogradska berza. Većinski paket od 51,3 odsto akcija Industrije mesa Karneks iz Vrbasa prodat je u novembru 2006. godine, prema navodima poslovodstva, kompaniji Ašmor investment menadžment iz Londona.
Beograd – Pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Srbije, i ove godine će na Beogradskom sajmu biti održan Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme, pod nazivom „Partner 2007“. Sajam će biti održan od 26. do 28. juna, a organizatori ove godine očekuju više od 60 stranih i domaćih izlagača. Kako su agenciji Beta rekli predstavnici Beogradskog sajma, pozivnice su upućene na adrese 180 potencijalnih učesnika i posetilaca u Srbiji i na više od 800 adresa u inostranstvu. Na prošlom sajmu naoružanja i vojne opreme, održanom pre dve godine, učestvovalo je oko 50 izlagača. Ove godine se očekuje nastup Jugoimport SDPR, kao integratora nastupa vodećih srpskih fabrika odbrambene industrije, kao i nastup samih proizvođača. Jugoimport SDPR je na konferenciji za novinare održanoj juče na Beogradskom sajmu najavio i učešće svojih dugogodišnjih inostranih partnera iz oblasti odbrambene industrije, između ostalih francuske kompanije Tales i italijanske Finmekanike.
Kragujevac – Ministarstvo nauke i životne sredine, Regionalna privredna komora Šumadije i Pomoravlja i Mašinski fakultet u Kragujevcu promovisali su juče projekat pod nazivom Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji 2007. Reč je o projektu u okviru kojeg će Ministarsvo nauke finansirati 1.000 najboljih tehničko-tehnoloških inovacija u Srbijij u ovoj godini. Sa jučerašnjeg skupa na kragujevačkom Mašinskom fakultetu upućen je poziv svim zainteresovanim pojedincima da se uključe u takmičenje za najbolju ovogodšnju inovaciju u Srbiji, čiji je cilj unapređenje poslovanja domaće privrede. Inicijalni nagradni fond ovog takmičenja je deset miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari