U fabrici ostalo oko 2.450 radnika?

Zvaničnih informacija o broju radnika koji su spremni da odu iz FCA Srbija još nema * Spekuliše se da će ih biti manje od najavljenih 900, ali još uvek u granicama koje su utvrđene ugovorom države sa Fijat Grupacijom
Direktorka kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija tvrdi da je program dobrovoljnog odlaska prekobrojnih iz te firme "u potpunosti uspeo"

Ostavite komentar


  1. Sa njihove tačke gledanja uspeh je nesumnjiv. Oslobodili se viška radnika uz delimičan utrošak dobijenih subvencija. Sedativ Srbiji je što se ne koristi termin otpuštanje, već eufemizam "dobrovoljni odlazak", što je, svakako, i u dobroj volji vlade.

  2. Otpremnine je uzelo oko 500 radnika, što znači da sleduje otkaz za oko 1000 radnika. Treba biti pošten , pa to reći, jer je Fiat izašao sa viškom od oko 1500 radnika!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. i 13. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.