U fabrici Zastava oružje zbor radnika zbog otkaza predsedniku sindikata, najavljen generalni štrajk

Ostavite komentar


  1. „Oružari“ pa zar na primeru valjevskog „Krušika“ niste naučili lekciju!?!
    Mladen Petković je partijski vojnik koji je za vreme svog mandata ostavio haos u valjevskoj fabrici. Prema zvaničnim podacima napravljen je dug od 40 miliona evra ili blizu 5 milijardi dinara, uz sve hvalospevove i fanfare o „uspehu i rezultatima po prvi put u istoriji“. Falsifikovani i štelovani rezultati poslovanja uz računovodstvene SNS akrobacije, neevidentiranje troškova itd. Mladen Petković radi u korist i za interese privatnih trgovaca oružjem, pre svih firmi: GIM, Partizan Tech, Ventura, IGG, Krupnik, Tehnoremont… Iskoristiće i odbaciće nakon kratkotrajne upotrebe svakoga i pregaziti onoga ko mu stane na put. Za svoje „zasluge“ dotični sa svojom privatnom firmom „MAVIA“ radi najveće državne projkte: Beograd na vodi, Koridor 11. Inače, na ime svoje supruge ima najmanje 3 privatne firme i 4 stana…

    Sa ovakvom osobom ste tikve sadili…

    1. BRAVO! Sta rade drzavni organi, nisu im valjda ova saznanje i cinjenice nepoznate? Sve ovo je dobro uigrana sema gde se roba kupuje ispod ekonomski opravdane cene i na stetu proizvdjaca, najviše iz Krusika, Zastave, Slobode i PPT-a i zatim prodaje kupcima na bliskom istoku gde završava na područjima koja su pod embargom UN i OEBSA na uvoz oruzja. Samim tim malom krugu ljudi omogućena je enormna zarada. Pa Mladen Petković je 21.02.2019. otvorio privatnu firmu koja ce se baviti trgovinom oruzjem…

  2. Sve vec vidjeno u Kovackom centru zatim u Krusiku gde je doticni isto radio! pokupio se i otisao i ostavio Krusiku dugovima do guse. Podrska Kragujevacnima. Nadam se da cete uspeti tom zlu da stante na put, koje ocigledno ima podrsku SDPR-a i nsravno partije. Ipak ,,Neko odozgore vidi sve“ valjda ce ga kad tad stici suze radnika Krusika.

    1. Nema nikoga ko „odozgo“ vidi sve. Nikada ga nije ni bilo, niti će ga ikada biti, osim kao uobrazilje u vidu dobrog izgovora za nečinjenje nas na zemlji. Ako mi „odozdo“ ne preduzimamo ništa, onaj gore (a.k.a. Bog, na kojeg aludirate) neće ništa preduzeti jer „on“ niti šta preduzima niti šta ne preduzima. Ako sami nešto postignemo svojim naporima, onda možemo, a ne moramo, da se hvalimo da nas je Bog „pogledao“. U suprotnom, samo smo ovce koje se nadaju da neće otići na klanje, iako su svesne da ih gaje samo zbog vune, mesa i mleka.

  3. A niko da pomene da je Mladen Petković brat od strica direktoru SDPR-a, najvećem drzavnom prodavcu oružja. Sta radi BIA, tužilaštvo, agencija za borbu protiv korupcije? Da li možete da predpostavite kolike nerealne cifre se u ovoj kupoprodaji obrću?!?

  4. Novi direktor je doveden kako bi prikupio reket od privatnih firmi koje ih snabdevaju. Sa njegovim dolaskom Zastava Oruzje je prestala da izmiruje svoje obaveze.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.