U Goši štrajkuju već 100 dana

Ostavite komentar


  1. Šta briga državu? Njima je jarbol od 2 miliona evra sad najbitniji. I još koji spomenik i sl. od najvećeg značaja za život građana Srbije.

  2. Мирослав Б Младеновић Мирац Власотинце, математичар у пензији kaže:

    Miroslav Mladenovic Некада 1963.године сам као дечак-печалбар(на циглани у Наталинцима) спавао често пута на жележничкој станици у Смедеревској Паланци. Често пута сам ишао пешице чиним и се 18 километара од Наталинаца са цигларском торбом на нејаким леђима до паланке, како би се путничким возом превезао до Лесковца. Није тада био никакав превоз на релацијиНаталинци-Паланка, сем неких чези сељака који су ишли на пијац или вашар у паланку. Гледам ове слике штрајкача жележничара па се сетих тих година када се гладовало и ишло жележницом да се у војводини ујесен оде у бербу кукуруза и тако жутом пројом исхране печалбарске породице на југу Србије. Сада у тој паланки се населило доста народа(а и рођака из моје планине) и били запошљени по фабрикама и на жележници, а неки и обрађују земљу. То насељавање је кренуло 80.година 20 века, али када су дошле 90.године 20 века и средина друге декаде 21 века, моја родбина(земљаци) су долазили у родни крај8али овамо су њихове куће већ у корову, имања остала пуста у селима)-почели су да се жале на долазак глади и обесправљености радника у већ урушеним фабрикама. ГОША је била последња нада, али ту наду су расптодали.лажни социјалисти, лажни демократе, лажни патриоте и лажни душебрижници борбе за бољи живот радника у фабрици, пензионерам учитеља, лекара, официра… Тако нас сви издадоше. мени је испод части да поименима прозивам сав тај ШЉАМ од 90. година све до ове 2017.године. Њима су главно да се обогате, да владају на манипулацијама, обманама, владавини силе и страха за посао, на страх од глади, страх за живот сопствен и животе породице. Многи су често када "падну" са власти ГЕНЕРАЛИ или исказују НАКНАДНУ ПАМЕТ, а све оно што су знали и радили са људима на власти, тада ћутали јер им је било добро. Ова слика радника ГОШЕ у Смедеревској Паланци ОПОМИЊЕ- да је само почетак краја Србије и нас који живимо даље од БЕОГРАДА-јер су мафијаши и продате душе за власт и новац већ распарчали Србију свим могућим богаташима света. Полако се ГАСИМО. Нестајемо.село по село, град по град и на крају СРБИЈА ће се свести на БЕОГРАДСКИ ПАШАЛУК. Да не би било тако свако ко мало има свести и савести нека се склања из власти или опозиције као ИСПУШЕНЕ МУШТИКЛЕ и уместо "родбинско-мафијашку" државу Србију, треба препуштити да њоме управљају неке друге генерације које имају у себи морал, знање и патриотизам. До тада, само да саопштим да много њих одсељених из завичаја у Паланци (и другим градовима као напуштени радници после пропасти фабрика)су умрли од рака. То нико не саопштава, јер се тамо воде "битке2 за власт и моћ новца да се оде у народну скупштину Србије-као вашарски циркус који служи само циркузантима да са рилијалит шоу на телевизијама и таблоидима забављају народ и шир простаклук и страхове по Србији да се несме мислити својом главом и води борба за биолошко-ментални опстанак свога народа и државе Србије. Мирослав Б Младеновић Мирац, Власотинце, република Србија
    http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?news_id=350183&title=U+Go%C5%A1i+%C5%A1trajkuju+ve%C4%87+100+dana

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.