„U Hrvatskoj minimalac skoro kao naša prosečna plata“: Zašto minimalna zarada kasni za potrošačkom korpom više od godinu dana?

Ostavite komentar


  1. Pa sta čekate?!Cela Nemačka je na nogama,borite se da vam se poveća minimalac!!!!Ljudi ne mogu da izadju na kraj sa platom od 60.000 rsd!Sramota

  2. Da,ali je zato u Srbiji sve skuplje.Bar nam lepo kad odemo po namirnice u Hrvatskoj?

  3. DŽabe nama najveći procenat povećanja zarada kada je inflacija na najosnovnijim proizvodima još veća.
    Sve je to posledica obećane prosečne plate od 1.400 evra,jer da bi se to i ostvarilo sve će poskupeti daleko više od procenta koji će dovesti do te cifre od 1.400 evra.
    Vrlo je verovatno da će tada hleb koštati više od 200 dinara,krompir preko 400,a struju ćemo plaćati bar 20.000 dinara za nekih 350 kilovata.
    Sve u svemu,teška vremena su pred nama,a najteža za one koji nemaju nikakva primanja.
    Bolje da se zaustavi inflacija pa makar plate ostale na sadašnjem nivou,nego da nas već sada plaše platom od 1.400 evra.

  4. Hrvatska je zemlja demokratije, postuju ostale, a posebno vole Srbe i Srbiju. U Hrvatskoj je sve jeftnije 50% nego u Srbiji, posebno struja i gas, a naročito i osnovne životne namirnice.

  5. Pitanje zašto minimalac kasni?Zato što je ludak n vlasti!Rumuni su hteli,znali i napravili.

  6. „Hrvatska dobija 22 milijarde evra iz paketa EU“ (A.Plenkovic), a od turizma 12 milijardi eura godisnje..Prihodi na koje Srbija ne moze racunati

  7. Moj prijatelj u Zadru,vozi lokalni bus,poluprazni busevi,radi 6 dana u sedmici ali je radno vreme 6 sati..za 12. mesec je dobio 1140 evra platu..koliko ima šofer u Beogradu,gde je ludnica..

  8. Jos uvijek niste dosli na nivo Federacije BiH, kamo li Hrvatske. Minimalna primanja u FBiH su 320 eura + 150 eura (topli obrok i prevoz) = 470 eura, prosjecna plata 665 eura + 150 eura = 815 eura. Dakle vise od Srbije.

  9. Nemojte mi hvaliti moju HR gde je dosta stvari skuplje nego u….DE.
    Poz. iz Bayern

  10. Ako Vucic kaze da smo najbolji u regionu za mnoge tako ce i biti no prava istina je da sedamdeset posto stanovnistva jedva prezivljava!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.