U kafanu sa debelim novčanikom: Koliko košta ručak za četvoročlanu porodicu u restoranu u gradovima Srbije?

Ostavite komentar


  1. Iz prve ruke, ako odete juznije (Vranje, Leskovac itd) imacete mozda i kvalitetniji rucak nego u ostatku zemlje, za oko 7.000 din za cetvoroclanu porodicu. Nije tajna da i u ugostiteljstvu postoje razliciti lobii, koji dogovaraju cene. Nazalost u ovoj zemlji, to je praksa. Pa sama drzava nas sisa za gorivo redovno, prica o otvorenom trzistu a odredjuje cene goriva?! Naravno, najvece u regionu.

  2. „Misliš, da se šnicla baca,ako padne na pod!Ne,bale,pod česmu se opere,pa te gosti još i pohvale!“-Moj kum,koji je decenijama radio u restoranima,ne samo u Srbiji!-Od tada ne jedem van kuće!!!

  3. @ protivnik lupanja
    Ako šnicla padne na pod, važno je da se podigne u roku od 7 sekundi, jer bakterije koje bleje na podu ne stignu da shvate šta se desilo i ne stignu da se zakače na nju. To je zlatno pravilo „7 sekundi“ koga se ja pridržavam ceo život i zdrav sam bogu hvala. 25% poskupljenje, a jagnjeće i praseće kostalo 2000 i 1300, a sad 4000 i 3000. Nisam neki matematičar, ali mi se čini da je to poskupljenje mnogo veće. Moj odgovor na tu neprijatnu činjenicu je prestanak odlaska u kafanu, čak i kad drugi plaćaju i podizanje veštine kuvanja do nivoa ozbiljnih majstora. Juče u Metrou norveški Salmon 1 kg. 1480 din, akcija. Kupio file od kilo i po i napravio ručak za pamćenje. Naranio 5 odraslih osoba i dvoje dece za 2000.

  4. U Kanadi 10 cevapa sa lepinjom i lukom u restoranu 15 dolara šta je oko 1200. Isto kao u Srbiji.

  5. Како ли се звало оно доба,од пре тридесетак и више година,када сам више јео у кафани него кући.А сад у овом “ златном“ не виђам кафану ко свиња небо.

  6. Ja i žena odemo na osrednju picu,dve+pice,55 franaka.
    Rucak koji ste vi nabrojali mogu ja i zena sanjati sa penzijom mojom od 1.200fr,i zenina 800fr,platimo racune i ostane500fr za zivot,ovde je to kao u Srbiji da ti ostane 5 do 10.000 dinara za hranu,možeš da laješ.

  7. u jednoj banji ..pasulj prebranac sa suvim rebarcima ,kupus salata ,hleb/lepinjica kisela voda , 1050 rsd..kad sam trazio domace pivo nemaju nijedno ,,samo strano neki hajneken ..navodno rece konobar donili mladog menadzera ovi mu uvalili neke reklamne podmetace za guzicu , suncobrane..da budu samo eksluzivni..Mislim da treba svi domaci ugostitelji iskljucivu domaca pica forsiraju ,,strana treba proterati ,

  8. U pecenjari u Bgd prasetina je 2200 a jagnjece 3000. U restoranima nema ispod 4 i 5 hiljada.
    Gde vi to zivite?

  9. Паштете и паризер су за народ.Како вам то није јасно.Наш господар нам то упорно понавља

  10. ja jedem dva jajeta dnevno daju mi snagu ko kilo pecenja a deci pokazujem slike hrane koju su nekad baba i deda jeli po slavama

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.