U Kostolcu pogon za jeftinu i opasnu reciklažu guma

Ostavite komentar


  1. Izadjem danas iz stana i nadjem se u oblaku dima. Gledam niz ulicu, sve zuto, nebo zuto, ko Stakler od Tarkovskog. Na sta ovo lici? Zasto se gusimo u ovom gradu u oktobru? Ko ce za to da odgovara? Sve te mikrocestice su kancerogene.

  2. Ovo je zastrasujuce, ali nije prvi put da se auto gume koriste kao gorivo u proizvodnji stranih investitora i to uz dozvolu predhodnih vlasti. Naime, fabrika cemeta iz Novog Popovca je krenula u proizvodnju koristeci kao gorivo gas, ali im je to bilo skupo, pa su presli na mazut. Posle nekog vremena su najavili novu promenu pogonskog goriva, a to su bile auto gume i sve to uz glasno cutanje nadleznih, ali i opozicije i gradjana. Svajcarci su verovatno dobijali subvencije zapadnih drzava da iznesu to smece, a trebalo je samo naci vlast koja je dovoljno idiotska i koja radi protiv interesa svog naroda, pa preci na taj otrov. Obzirom da je pola DSa i veci deo Liberalne stranke presao u SNS, ne iznenadjuje me nastavak te bezdusne politike koja kao da se trudi da sto pre pocrkamo i predamo ovu teritoriju nekome ko ce znati sta je stetno po zdravlje njihovih gradjana.

    1. Da se podsetimo,jos pre 40 god.u pozarevcu je radila gumara i to samo 1km od centra grada…pa za divno cudo ostadosmo zivi….reciklazna postrojenja su spas za drustvo i cudi me kritika na sve ono sto treba da se napravi u skladu sa evropskim standardima….uostalom ako ne napravi AVucic…morace to neko od njegovih naslednika…izgubljeno vreme ne moze da se vrati….sramota je da ne postoje postrojenja za medicinski otpad iz bolnica a to je najrizicniji otpad po okolinu

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.