U Novom Sadu u punom iznosu isplata naknade ličnim pratiocima dece 1Foto: BETA/DRAGAN GOJIC/MO)

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Sadu doneo je naredbu o isplati pune naknade troškova za uslugu ličnog pratioca dece sa smetnjama u razvoju i dece sa invaliditetom, saopštilo je danas Odeljenje za odnose sa javnošću Grada Novog Sada.

Kako se navodi, naredbom je propisano da će se za naknadu troškova za uslugu ličnog pratioca deteta, tokom vanrednog stanja, od 16. marta, sredstva iz budžeta Grada prenositi pružaocu usluge za 40 časova usluge nedeljno, bez obzira na broj časova stvarno pruženih usluga.

Naredba je doneta na zahtev udruženja građana, ličnih pratilaca dece sa smetnjama u razvoju i dece sa invaliditetom i roditelja.

Ukoliko je broj časova pružene usluge u mesecu za koji se obavlja isplata manji od 40 nedeljno, naredbom je predviđeno da je pružalac usluge dužan da razliku do 40 časova naknadno realizuje i iskaže u mesečnim izveštajima o pruženim uslugama posle prestanka vanrednog stanja.

Izveštaj o pruženim uslugama treba dostaviti najkasnije do kraja ove godine, a taj rok se, izuzetno, može produžiti na obrazložen zahtev koji pružalac usluge dostavi Gradskoj upravi Novog Sada za socijalnu i dečiju zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari