Pirotski Tigar i britanski investicioni fond Grinhaus investments postigli su inicijalni sporazum o strateškom partnerstvu, na osnovu kojeg se očekuje da početkom februara naredne godine počne realizacija objedinjenog programa prerade istrošenih guma. Gume će biti samlevene u granulat koji će se koristiti za pokrivanje sportskih terena, dečjih igrališta, putne infrastrukture ili u proizvodnji sportske opreme.

Pirotski Tigar i britanski investicioni fond Grinhaus investments postigli su inicijalni sporazum o strateškom partnerstvu, na osnovu kojeg se očekuje da početkom februara naredne godine počne realizacija objedinjenog programa prerade istrošenih guma. Gume će biti samlevene u granulat koji će se koristiti za pokrivanje sportskih terena, dečjih igrališta, putne infrastrukture ili u proizvodnji sportske opreme. Granulat će kroz prodajnu mrežu Tigra, biti plasiran i na tržišta zemalja bivše Jugoslavije ali i na ostala inostrana tržišta a planirano je i osnivanje firme Tigar internacional, sa korporativnim brendom Tigra.
– Grinhaus će uložiti oko 40 miliona evra i angažovati dopunske poslovno razvojne kapacitete radi realizacije ovog poduhvata – izjavio je prilikom sklapanja sporazuma Majkl O’Liri Kolins, generalni direktor Grinhaus Investments i naglasio da su stalne inovacije koje Tigar unosi u svoju delatnost bile ključni motiv za ulazak u partnerstvo.
Predsednik kompanije Tigar, Dragan Nikolić očekuje dalekosežne efekte iz te saradnje a u firmi podsećaju da već imaju iskustva u sklapanju uspešnih partnerskih odnosa, s obzirom na to što je saradnja sa francuskim Mišelinom omogućila poslovni razvoj, uvođenje novih programa i uspešniji plasman proizvoda Tigra na inostrano tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari