U selu Ključ kod Mionice obeležen početak realizacije projekta „Naše selo" 1Foto: Jakov Simović/Delta Holding

U selu Ključ kod Mionice danas je svečano obeležen početak realizacije projekta „Naše selo“, čiji je cilj da se kroz deljenje znanja o modernoj poljoprivredi i finansijsku podršku omoguće još bolje rezultati i povećanje prihoda od agrarnih prinosa i stočarstva i time poboljša kvalitet života na selu.

Ovim projektom je do sada podržano više od 100 gazdinstava u tri sela u našoj zemlji.

Kako je saopšteno, nakon sedam godina i tri obnovljena sela (Bačko Novo selo, Dubočane i Mala Jasikova), kompanija Delta je uvidela potencijal sela Ključ u Opštini Mionica kod Valjeva.

U ovom selu se do sada u projekat uključilo 20 gazdinstava.

Kako je objašnjeno, dugoročni cilj projekta „Naše selo“ je da naselja dostignu nivo modernih evropskih sela kroz unapređenje kvaliteta života u selima i povratak dela odseljenog stanovništva.

Delta Holding projekat realizuje u saradnji sa Erste bankom koja omogućava povoljne uslove kreditnog finansiranja meštanima „Naših sela“, a za koje kompanija Delta Agrar snosi troškove kamate.

Kroz ovaj projekat, kako je navedeno, Delta Holding stimuliše razvoj ovog dela Kolubarskog okruga, osnažujući individualna domaćinstva i lokalnu zajednicu Mionice.

Osim razvoja poljoprivredne proizvodnje projektom je predviđen i razvoj društvenog života u selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari