Višegodišnja agonija stečajnog dužnika Industrije obuće Pančevo okončana je 31. oktobra, kada je na javnom nadmetanju održanom u Agenciji za privatizaciju prodata imovina ove pančevačke firme. Stečajni upravnik Miroslav Gligorić kaže da je početna cena imovine bila 73 miliona dinara, a da je izlicitirano 75 miliona dinara, a novi vlasnik fabrike postala je pančevačka firma Tehnomarket.

Višegodišnja agonija stečajnog dužnika Industrije obuće Pančevo okončana je 31. oktobra, kada je na javnom nadmetanju održanom u Agenciji za privatizaciju prodata imovina ove pančevačke firme. Stečajni upravnik Miroslav Gligorić kaže da je početna cena imovine bila 73 miliona dinara, a da je izlicitirano 75 miliona dinara, a novi vlasnik fabrike postala je pančevačka firma Tehnomarket. Miroljub Kršanin, direktor Tehnomarketa, izjavio je za Danas da je koncept njegovog preduzeća da ostane u svojoj branši, odnosno da se bavi aluminijumskom konstrukcijom, pa su s tim u vezi i planovi o proširenju proizvodnje. Na prostoru nekadašnje Fabrike obuće biće montirana nova linija za proizvodnju alubond kompozitnih ploča, čime će biti nastavljen dalji razvoj ove sve uspešnije privatne firme. Nakon kupovine Fabrike obuće Tehnomarketu su pripali građevinski objekti ukupne površine 5.848 kvadratnih metara, koji se nalaze na katastarskoj parceli od tri i po hektara, zatim upravna zgrada s kancelarijskim prostorom i restoranom, kao i proizvodni pogoni, prodavnica, magacini za sirovine i trafo-stanica. Novom vlasniku na raspolaganju su i garaže za putnička vozila i autobuse, kotlarnica i objekat za gorivo.
Inače, posle pokretanja stečajnog postupka u Industriji obuće Pančevo, bez posla su ostala 153 radnika. Dugovi iznose oko 230 miliona dinara, a poverioci koji su u međuvremenu podneli prijave potraživanja očekuju da budu namireni čim se sačini lista prioriteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari