U Zastava Kovačnici, koju je svojevremeno kupio bugarski konzorcijum Intertrust, juče su pušteni u rad kompresorska stanica i proizvodna linija za hladno kovanje. Vrednost ove investicije koja će značajno smanjiti troškove poslovanja Kovačnice, iznosi 1,1 milion evra.Ovo investiciono ulaganje je deo ugovorne obaveze većinskog vlasnika Kovačnice, bugarskog Intertrusta, prema kupljenoj firmi.

U Zastava Kovačnici, koju je svojevremeno kupio bugarski konzorcijum Intertrust, juče su pušteni u rad kompresorska stanica i proizvodna linija za hladno kovanje. Vrednost ove investicije koja će značajno smanjiti troškove poslovanja Kovačnice, iznosi 1,1 milion evra.Ovo investiciono ulaganje je deo ugovorne obaveze većinskog vlasnika Kovačnice, bugarskog Intertrusta, prema kupljenoj firmi. Jučerašnjem puštanju u rad kompresorske stanice i nove proizvodne linije u Kovačnici, pored brojnih privrednika iz Kragujevca i Šumadije, kao i menadžmenta Intertrusta, prisustvovao je i ambasador Bugarske u Srbiji Georgije Dimitrov.
Kovačnica godišnje proizvodi oko 3.500 tona otkovaka. Plan je da se proizvodnja podigne na 7.800 tona otkovaka godišnje. U ovoj firmi zaposleno je 525 radnika, a u dogledno vreme broj uposlenih treba da se smanji za oko 100 kovača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari