U Železari 4.547 zaposlenih, prosečna zarada 73.000 dinara

Ostavite komentar


  1. Grad Smederevo ima direktne prihode od Železare i to otvara mogućnost da se posluje na svim nivoima sa Kinezima. Nadam se nastavku investicija koje će dovesti do novih zapošljavanja.

  2. Ovo je odličan primer privatizacije i retko ko može da se pohvali prosečnom platom od preko 70000 dinara kao radnici u Železari.

    1. I u firmi kojoj sam zaposlen „prosek“ je oko 70k, ali radnici jedva dobiju 350€. Rukovodstvo i savetnici imaju bezobrazno velike plate, pa eto velikog proseka.

  3. Kako danas živimo ovi podaci pokazuju da ima i onih koji pristojno zarađuju.

  4. Da li umeju da se snađu sa tolikim platama, kada ja jedva preživljavam sa ovim minimalcem koji mi gazda daje i ponekad časti sa nekom hiljadom preko, a da li mi uplaćuje staž to ne smem ni da pitam.

  5. Radnici Železare trebaju da budu ponosni jer retko ko u Srbiji ima plate kao oni, i napokon mogu lepo da žive od svojih zarada.

  6. U socijalističkoj Jugoslaviji je prosek ( ekvivalent u nemačkim markama) bio 1000 dm uz brojne beneficije, te pristojne cene komunalija, hrane, letovanja, putovanja u inostranstvo….. Uvođenjem zajedničke valute, nemačka marka vredela 0, 5 eura, mada je realna vrednost i tada i sada veća od eura.
    I, gospodo šta ćemo sad ?

  7. Da 70000 ali sa 50 sati prekovremeno idi te bre normalno je 44000 ovoje glupost

    1. Dugove vraća država, preko naših leđa. Da li si očekivao da će ih vraćata Kinezi ili Ameri.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.