Uber stiže u Srbiju?: Taksisti kažu da je to nezakonito, potrošači očekuju jeftiniju vožnju

Ostavite komentar


  1. Ne znam u čemu je problem sa taxistima. Uber za njih nije pretnja, već nešto što će ih naterati da poboljšaju svoj kvalitet. Drugo, u Evropi kada poručite Uber, često stigne taxi vozilo, njima niko ne zabranjuje da budu deo tog sistema.

  2. Daj Boze da dodje,da nas vise ogromna vecina zgubidana i prevaranata pljacka.

  3. U nekim EU drzavama ga ima, u nekim nema.Koristili ga u Madridu, gde je taxi i inace povoljan, ali Uber je povoljniji.

  4. Veoma je značajno za nas korisnike to što taksisti imaju licencu. Pa to je u nivou sa akademijom nauka tako da se ja u stvari osećam produhovljeno kad me provoza prosečni srpski taksista. I, šta kaže? I porez plaćaju?? Izdaju fiskalne?

  5. „Zakon mora da se poštuje, valjda je to suština postojanja svake države“.
    Znaci u ovom slucaju moze da se postuje zakon.
    Kakva drzava takva i taksi mafijaska sluzba nadobudnih vlasnika mercedesa.Neka oproste savesni taksi vozaci.

  6. Jel, taksisti kažu da je nelegalno, a jesu li nelegalne njihove cene i bezobrazluk?

  7. Nećemo Uber! Samo da ovi naši taxisti nauče da daju migavac i da ne staju u suprotnu stranu ulice sa upaljenim svetlima, maglenkama i pod sva četiti zajedno, gde im se pa…digne (kladionica, pekara) i nema problema!!! Ma zlatni ste nam!

  8. Samo je pitanje cifre koju je potrebno dati faraonu. Kakvo ispitivanje tržišta.

  9. Čekaj CarGo može da radi i da ih niko ne dira a Uber je zabranjen jer nije dozvoljeno. Neki bi rekli da je CarGo povezan sa vlastima i da zato funkcioniše ispod površine, dok za Uber važe zakoni.

  10. Moze Uber, bolje oni nego ovi dziberi od divljih taksista. Jer koliko vidim u druge gradove postoje 5-8 taksi firme s dosta hibridnih vozila ali i dosta divljih taksista koji do juče niko nije čuo za „njih“ i sad se „oni“ bune. Stop divljim taksistima

  11. Samo se nadajte Uber je tu vrlo brzo. Dosta je deranja od vaše strane

  12. Sve sto bi nam bilo korisno, u ovoj Zemlji je „zabranjeno zakonom“! Uzas, gde prezivljavamo!

  13. Taksisti nejce da voze u špicu,dobili ste po 8000 evra za kupovinu novih kola, licencirani taksi a osiguranje to vas posebno krasi,Iber Srbija ,kad ima u Moskvi moze i ovde

  14. Taksi u Beogradu ne može da se dobije a kada ga dobijete naletite na smrdljivi auto sa neprijatnim vozačem.

  15. Poštovane novinarke/ti, opet pokušavate da ubacite razdor među narodom i taksistima spinovanjem dolaska kobajagi jeftinijeg prevoza, a ustvari želite da ponovo napravite haos na ulicama Beograda. Nadam se da će gradska vlast Beograda smoći pameti i ne dozvoliti ovakav scenario.

  16. Svanuće Srbiji i čitavom narodu,kad još jedna strana kompanija dodje ovde. Preokrenuće državu naglavačke i svi ćemo zbog dolaska Uber-a brati novac sa drveća.

  17. Ukinite taxi mafiju, ne moze da se dobije dozvola za rad, a nema dovoljno vozila. Pa onda nece biti potrebe ni za Uberom, ni CarGo-om…

  18. Neka Bulatović,Bjelić i ostali objasne kako radi Kar Go. Tako neće da radi i Uber.

  19. O čemu ovaj Gavrilović priča??Prvo treba da se informise malo,nije za poredjenje taxi i mobilni operateri,pa cak i to da poredimo ,koji je to operater jeftiniji od onog drugog ?Saberi oduzmi budes na istom ,kao i maloprodaje maxi,idea,ko prati videce sta se i tu desava .Lidl u Austriji jeftiniji nego ovi kod nas.Taxi je specifična delatnost od posebnog interesa za grad,i kao takav se uređuje..ne ,najbolje pustite da taxira ko god hoće,dozvolite svima ko ima pare da kupi autobus i da vozi po gradu,konkurencija u interesu građana je ..imali bi samo javašluk

  20. Šta ih košta da ostave hiljade taksista bez hleba, samo bez borbe nećemo da odustanemo. U taksi kompaniji u kojoj radim a nije u Beogradu da se razumemo se prwvashodno vodi računa o bezbednosti putnika i zapšljenih licenciranih vozača.

  21. Neka hvala. Da me voze anonimusi koji će da rade po 15h da bi im ostala neka crkavica kad im uber uzme 30%, plus ko zna sa kakvim kolima, i ko zna kakvim krimi pedigreom da bi uštedeo 200-300 dinara. Pogledajte samo koliko ubistava, silovanja i ko zna čega još je bilo od strane vozača ubera u tim divnim prefinjenim i civilizovanim evropskim zemljama. Daleko im lepa kuća.

  22. Evo sve mi suza suzu stiže. Pa ovo je direktan udar na državu, pre svega predsednika i njegovu familiju. Kakva gomila bahatih ljudi ovde nešto predstavlja i sprovodi, čak se uzima i za ozbiljne sagovornike i aktere. Taksisti su rekli ne, još samo navijači da aminuju na tribini i to ti je rešeno.

  23. Нека дође ко хоће али треба решити нама таксистима статус.Дати нам лиценце и заштити цене законом па нека долази ко хоће.А не воде нас удружења која само гледају како да отимају смене.

  24. cene taxi prevoza se malo malo dizu, treba dobra konkurencija ja sam za Uber !

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.