Udarne rupe na Upravnom sudu 1Foto: S. Župljanin

Sanacija udarnih rupa na novopazarskim ulicama čeka da lokalna samouprava izabere najpovoljnijeg izvođača radova. Krajem marta ove godine saopšteno je da je novovaroško preduzeće „Složna braća“, koje je ogranak kompanije „Putevi Zlatar“, dobilo ovaj posao za 6.216.000 dinara bez poreza na dodatnu vrednost.

– To je za više od dva miliona jeftinije od cene koju je ponudilo ovdašnje preduzeće „Novi Pazar put“. Nezadovoljno takvom odlukom novopazarsko preduzeće je uložilo žalbu Komisiji za zaštitu prava, koje je uvažilo primedbe i poništilo tender.

Direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Seljahudin Muratović pred gradskim parlamentom rekao je da je novovaroško preduzeće za „krpljenje“ udarnih rupa ponudilo znatno manje novca od preduzeća iz Novog Pazara.

– Prva ponuda preduzeća „Novi Pazar put“ bila je oko 14 miliona dinara, ali kada su videli ponudu preduzeća iz Nove Varoši, dali su izmenjenu ponudu i na to su imali pravo. Kada smo otvorili ponude, ona je bila niža za oko četiri miliona dinara. Posumnjali smo da se radi o neozbiljnoj ponudi, koja nije zasluživala da bude razmatrana, ali u analizi celokupne dokumentacije, na osnovu overene situacije iz Priboja, Užica i ostalih gradova u kojima je preduzeće „Složna braća“ radilo u prethodnoj godini i gde je cena za 10 odsto bila jeftinija od ovogodišnje ponude na našem tenderu, „ubedili“ su nas da je reč o ozbiljnoj ponudi i dodelili smo im taj posao. Preduzeće „Novi Pazar put“ se žalilo Komisiji za zaštitu prava i stigao je odgovor da je tender poništen – naglasio je Muratović i dodao da je „bio neophodan neki potpis, neka to bude njihovo pravo da oni sude po zakonu. Uplata takse za žalbu je kasnila, što je trebalo da bude razlog da se ta njihova žalba ne razmatra, ali oni to nisu cenili. Mi nemamo mogućnost da se žalimo. Pokrenućemo postupak pred Upravnim sudom na šta imamo pravo“.

U narednih desetak dana novopazarsko Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta raspisaće novi tender za sanaciju udarnih rupa. U novovaroškom preduzeću za puteve smatraju da je njihova „ponuda bila realna i da nije bilo mesta za žalbe drugog ponuđača“. Oni tvrde da je i prošle godine preduzeće „Novi Pazar put“ nanelo štetu gradu i da su izgubili 150 miliona dinara za uređenje ulica.

„Ove godine bili smo jeftiniji od njih za dva miliona, ali oni su, ipak, podneli žalbu“, zaključuju u ovom preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari