Udruženje poljoprivrednika SPAS traži smene savetnika i pomoćnika, a prete i zahtevom za smenu ministra poljoprivrede 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Predstavnici nekoliko poljoprivrednih udruženja okupljenih oko krovne organizacije SPAS traže smenu pomoćnika ministra poljoprivrede Nenada Katanića, savetnika Nenada Terzića i savetnika premijera Danila Golubovića, a ako njihov zahtev ne bude ispunjen u roku od deset dana, tražiće i ostavku resornog ministra Aleksandra Martinovića.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika SPAS Zoran Milićević rekao je FoNetu da su poljoprivrednici prevareni, jer je trebalo da nakon sastanka sa predstavnicima Vlade, održanog u četvrtak, dobiju povratnu informaciju o tome da li su njihovi predlozi za izmene sporazuma uneti u konačnu verziju dokumenta, ali da do toga nije došlo.

„Sinoć sam dobio mejl posle 22 časa da ćemo dobiti odgovor danas do devet sati. Još nije stigao odgovor i zato su ljudi gnevni, hoće sutra da idu u Beograd na protest i traže od mene da stanem na čelo tog protesta“, kazao je Milićević.

Milićević je naglasio da predsednik države Aleksandar Vučić treba da zna šta mu rade bliski saradnici, a ocenio je da mu rade o glavi.

Zbog toga poljoprivrednici insistiraju na smeni pomoćnika i savetnika u Vladi.

Milićević kaže da je čuo da su i ministar Martinović i pomoćnik Katanić i direktor Uprave za veterinu Živko Matijević iz Rume, a savetnici premijera i predsednika iz Novog Sada, te je upitao „da li je Srbija samo Ruma i Novi Sad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari