Ugostitelji u Srbiji nezadovoljni merama koje je Vlada usvojila

Ostavite komentar


  1. Ugostitelji nezadovoljni? Koliko ugostitelji plaćaju svoje radnike? Platu ili minimalac?

    1. Zaista bih voleo da svi vi dušebrižnici što radite u javnom sektoru i primate sve prinadležnosti od države, probate da uložite sume od 50-ak hiljada i više evra u ugostiteljstvo. Videli bi koliko im je bogom dan taj posao koji imaju. Lako je da bogohulite i pljujete po privatnicima, stisnite petlju i probajte, da vidite koliko je lako i na kraju da se „obogatite“ kao svi „MI“! Najveće zlo je ljudska sujeta, zavist i ljubomora!

  2. Kada bi smanjili cene mozda bi i imali goste. Kukaju za pomoc od drzave a podigli cene usluga. Naplacuju kao da smo u Svajcarskoj. Svima je kriza, smanjite cene za 50 %pa ce biti vise gostiju. Ovako, u Grcku ako otvore granice, ako ne onda u Bugarsku.

  3. Moze. Ali filtrirati one kojima treba dati pomoc, tako sto ce se proveravati cene smetaja prosle godine u ovo vreme i sada. Nerealno su podigli cene. Nocenje na Kosmaju za jednu osobu, bez dorucka 25e. Bezobrazluk.

  4. Svi se nešto žale a uredbom ministra Ljajića država je dozvolila da agencije vrte pare, već uplaćenih aranžmana, narednih 18 meseci. Ako neko treba da kuka to smo mi turisti. Država je na ovaj način omogućila da pare putnika neko vrti bez ikakve kamate i da na kraju proglasi bankrot bez ikakvih posledica. Sve agencije su d.o.o. firme koje garantuju poslovanje svojim osnivačkim kapitalom koji iznosi uglavnom 100 EUR. Dakle, na pomolu je nova velika krađa ozakonjena od strane države, jer je lako igrati se tuđim novcem bez ikakve odgovornosti. Zašto ministre Ljajiću niste stavili u svoju uredbu da država garantuje za sve već uplaćene aranžmane?

    1. Svi aranžmani su po zakonu automatski osigurani pri zaključivanju ugovora o putovanju izmedju putnika i agencije. Tome sluze garancije putovanja. Odnose se na odgovornost od insolventnosti i odgovornosti od otkaza. I to je zakonom predvidjeno kao jedan od uslova za dobijanje licence. Dakle, Vasa konstatacija , ne stoji. Takodjw, mera kojh je donela drzava je vrlo slicna ili gotovo ista onim merama koje vaze u vecini zemalja EU.

  5. Zar je neko mislio da će neko nešto dobiti od ovih na vlasti? Čak i 100€ su kredit koji će ljudi vraćati godinama a tu je i preteklo da uzmu i oni svoje velike “ provizije“. Sada će se naplaćivati i vazduh ( videli ste tone policajaca i parkig servis vozila) koji su dobili zadatak da nakupe para do naroda. Hoteli ne donose pare onima na vlasti, donose im njihove trange – frange firme i “ provizije“ zvane mito i korupcija a sva davanja služe podmirenju savesti glasačima po fabrikama i botovima do izbora a ni to nike džabe, naplatiće oni i to.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.