Pregovori o strateškom partnerstvu Zastave i Fijata uspešno su okončani i sada ulazimo u završnu fazu priprema za formiranje zajedničke kompanije. Prikupljamo i analiziramo sve podatke potrebne za potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu Zastave i Fijata, odnosno o osnivanju zajedničke kompanije, izjavio je za Danas generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević, komentarišći dolazak delegacije Fijata u Kragujevac.

Pregovori o strateškom partnerstvu Zastave i Fijata uspešno su okončani i sada ulazimo u završnu fazu priprema za formiranje zajedničke kompanije. Prikupljamo i analiziramo sve podatke potrebne za potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu Zastave i Fijata, odnosno o osnivanju zajedničke kompanije, izjavio je za Danas generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević, komentarišći dolazak delegacije Fijata u Kragujevac. U završnij fazi priprema za formiranje zajedničke kompanije, pored menadžera i stručnjaka Zastave i Fijata, učestvuju i nadležni iz Ministarstva ekonomije i Agencije za privatizaciju, kao i predstavnici konsultanskih kuća. Generalni direktor Grupe Zastava vozila nije mogao da precizira rok za potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu između Zastave i Fijata, ali se spekuliše da bi to moglo da se dogodi do 30. juna. „Potpisivanje tog ugovora u nadležnosti je Agencije za privatizaciju, a obaveza Zastave je da blagovremeno obezbedi sve podatke potrebne za njegovo potpisivanje“, objašnjava Radojević.

Pregovori o privatizaciji Zastava Kamiona

U Zastavi su formirane dve namenske radne sobe u kojima stručnjaci Zastave i Fijata razmatraju finansijsko-pravne i tehničko-organizacione aspekte ugovora o strateškom partnerstvu dveju kompanija. Zadatak stručnih timova zastave i Fijata je da pripreme kvalitetan ugovor o strateškom partnerstvu dve kompanije koji treba da bude gotov do kraja juna, rekli su na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Zastavi generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević i direktror za restrukturiranje u Agenciji za privatizaciju Aleksandar Ljubić. Kako saznajemo, danas će početi pregovori o privatizaciji Zastava Kamiona, za koju je zainteresovan italijanski IVECO, koji posluje u sastavu Grupe Fijat.

Podsetimo da 27. maja u posetu Zastavi dolazi još jedna delegacija Fijata, sa kojom će, kako se najavljuje, biti detaljno utvrđeni svi tehničko-organizacioni i finansijsko-pravni aspekti ugovora o strateškom partnerstvu dveju kompanija. Nakon toga uslediće potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu, odnosno o formiranju zajedničke kompanije u Kragujevcu, u kojoj će Fijat imati 70 odsto kapitala, dok će preostalih 30 odsto, u narednih deset godina, biti u posedu države Srbije. U Zastavi s ovim u vezi smatraju da bi ugovor o strateškom partnerstvu sa Fijatom, s obzirom na ubrzani tok postupka, mogao da bude potpisan i pre kraja narednog meseca, kako je do skora zvanično nagoveštavano. Fijat planira da u kragujevačku Fabriku automobila i domaću autoindustriju uloži oko 700 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari