Bivši direktor PD „Rudnici bakra Bor“ uhapšen je juče zbog sumnje zloupotrebama tokom eksproprijacije zemljišta, potvrđeno je medijima, a prema prvim informacijama iz istrage, preduzeće je malverzacijama u pet proveravanih predmeta oštećeno za više od 14 miliona dinara.

U akciji Uprave kriminalističke policije i Višeg suda u Zaječaru, sa Radoševićem su uhapšeni i Milomir Veljković, sudski veštak građevinske struke, i Nebojša Bućan, zamenik direktora za razvoj i investicije PD Rudnici bakra Bor. Krivičnom prijavom, kako je saopšteno, biće obuhvaćeni i Dragoslava Ratarević, rukovodilac Službe za otkup i štete u RTB Bor, i Vesna Dragašinović Kočovski, stručni saradnik Odeljenja za imovinsko-pravne poslove Opštinske uprave Bor.

Osumnjičeni Veljković je kao sudski veštak tokom 2010. i 2011. godine, vršeći procene nepokretnosti za potrebe ekspropijacije u zoni RTB Bor, uvećavao tržišnu vrednost imovine. Na osnovu njegovih izveštaja Dragoslava Ratarević je sačinjavala ponude naknade za eksproprisanu nepokretnost, iako je znala da su cene nekoliko puta veće od tržišnih. Nebojša Radošević je kao generalni direktor potpisivao, a zatim uvećavao ponude Opštinskoj upravi. Vesna Dragašinović Kočovski je zatim, kao službenik Opštinske uprave, vodila usmene razgovore i zaključivala sporazume o naknadi, kojima je prihvatala da RBB isplate naknade po višestruko većim cenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari