Uključilo se i tužilaštvo: Pokrenut postupak protiv „Deleza“, „Merkatora S“, „Univereksporta“ i „DIS-a“ zbog sumnje na nameštanje cena

Ostavite komentar


  1. Da ima dogovora, to je sigurno. E sad da vidimo i epilog. Činjenica je da smo mi najskuplja zemlja u regionu, a ne stidimo se ni evropskih cena. Imamo prilično lepo definisan zakon o zaštiti potrošača gde je opisano u kojim situacijam se mogu davati „Akcije“, mislim da se to ne poštuje nigde. Akcije služe za sluđivanje kupaca pa više niko ne zna koja je realna cena artikla, jer su uvek u nekoj vrsti akcije.

  2. Sledeća na redu je duvanska industrija koja godinama unazad dogovara maloprodajne cene. Doduše, pitanje je da li će vlast smeti da se usudi na takav korak.

  3. Maslinovo ulje marke MONINI 1I u Hrvatskoj 12e u Nemačkoj 8e kod nas izmedju 2699 i 2999 RSD. u gore pomenutim trgovačkim lancima. Čist kartelski dogovor.

  4. Cekaj sto onda Moma reklamira jaja za 11rsd( kaze 2 dnevno dovoljno), a kod njega su 700… Mozda jer je to bogata jajara pa to onda bude na akciji van sezone ili?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.