Vlast tri dana u Skupštini priča o njima: Šta su to uljni škriljci, o kojima se kao o litijumu pričalo da su „srpsko blago“?

Ostavite komentar


  1. Sto su dosmanlije dovodile u opste Rio Tinto u Srbiju, kad sad nisu za iskopavanje litijuma.

  2. Ne verujem da su dosmanlije za dzabe dovele Rio TInto u Srbiju, nego da se exploatise litijum i da uzmu procenat od toga.

  3. Znaju zvalavci iz opozicije ako krene iskopavanje litijuma da ce ekonomija Srbije ici jos brze i jace, da ce narod jos bolje ziveti i da oni nemaju sta da traze vise na politickoj sceni.

  4. Свака одлука о експлоатацији природних ресурса биће донета у најбољем интересу грађана Србије, уз поштовање највиших еколошких стандарда!

  5. Председник Вучић је јасно поручио – Србија ће мудро користити своје ресурсе, али увек у складу са заштитом животне средине!

  6. Србија ће искористити природна богатства на начин који ће донети корист народу, без угрожавања природе!

  7. Propao je procenat dosmanlijama sto su ugovorili sa RIo Tintom pa bi sad da ni narod ni drzava nemaju nista, a toliko blago lezi u zemlji.

  8. Под вођством Вучића и Брнабићеве, сваки корак ка експлоатацији биће уз максималну пажњу према еколошким стандардима!

  9. Ана Брнабић и Влада Србије ће осигурати да сви природни ресурси буду искоришћени у складу са највишим еколошким стандардима!

  10. Opazcija ni sama ne zna sta bi, oni bi da zabrane za sad da se kopa litijum, a jednog dana kad oni dodju na vlast da kopaju. Klosarluk sa njihove strane.

  11. Вучић и Брнабићева се боре да Србија остане економски стабилна и енергетски независна, али никада на уштрб природе!

  12. Opozicija samo gleda svoj licni interes, ne gledaju boljitak za narod i drzavu, zato tako i prolaze na izborima kako prolaze.

  13. Ane… za eksploataciju uljanih skriljaca niko iz vase ekipe se jos uvek nije debelo utalio i omastio, za razliku od litijuma i tamo nekog tvog Oskara a svi znamo ko je.. E zato i nije tema ovog predloga zakona…Nego, kad se selis sa Dedinja..?

  14. Opozicija treba da insistira na tome kolika će korist od litijuma biti za Srbiju,i to vrlo konkretno,koliko od toga može da se izgradi stadiona,koliko kilometara puteva,koliko kula kao ona falusna….i sve sl.da bi oni koji misle da je to fantastično za Srbiju jer im je Vucic rekao shvate u čemu je stvar.paralelno sa tim iznositi štetu za prirodno okruzenje,samim tim za ljude i koliko bi para zaradili kada bi se tu zasadila neka kultura koju bi smo koristili ili izvozili.Sve to jednostavnim rečnikom ,bez strucnih izraza i previše brojki.Treba sve pojednostaviti,prilagoditi i govoriti samo istinu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Šta sve poseduje Milena Tabaković, guvernerkina ćerka i direktorka Instituta za javno zdravlje Vojvodine? 9

Šta sve poseduje Milena Tabaković, guvernerkina ćerka i direktorka Instituta za javno zdravlje Vojvodine?

Milena Tabaković, ćerka guvernerke Narodne banke Srbije, pre manje od dva meseca postavljena je na čelo Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a već je stigla da napravi skandal - proglasila je “poslovnom tajnom” informacije o analizi vode u Novom Sadu, i to nakon što je utvrđeno da u njoj ima valjkastih crva. Sada je objavljena i njena imovinska karta, u kojoj se vidi da je kupila automobil proizveden 2023, čija je cena veća od 56.000 evra, piše portal Nova.rs.

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.