United Cloud osvojio nagradu za AI rešenje godine na „Streaming Media European Innovation Awards” 1Foto: Promo/UG

Platforma za mašinsko učenje “Leon” koju je kreirao United Cloud osvojila je glavnu nagradu za AI inovaciju u zaštiti multimedijalnog sadržaja. Sportski vidžeti kompanije i sistem za daljinsko upravljanje za telekomunikacione operatore takođe su prepoznati kao finalisti u više kategorija striming tehnologija.

Istraživačko-razvojni i inovacioni centar United Grupe – United Cloud, osvojio je evropsku inovacionu nagradu za striming medije za 2024. godinu, kao AI rešenje godine.

„Leon”, platforma za mašinsko učenje iz United Clouda, izabrana je kao najinovativnije AI rešenje. Ovo AI rešenje, integrisano sa platformom United Cloud-a za borbu protiv piraterije (Gladiator), koristi naprednu infrastrukturu neuronskih mreža za analizu i automatsko prepoznavanje TV kanala i njihovih logotipa, generišući izveštaje o piratskim strimovima.

Sa tačnošću većom od 99% i mogućnošću obrade 13.000 piratskih kanala u roku od 24 sata, ova tehnologija rešava složene izazove bezbednosti multimedijalnog sadržaja i zahteve za zaštitom sadržaja medijskih pružalaca usluga, omogućavajući im da se bore protiv piraterije i zaštite svoje prihode.

„Ova prestižna nagrada ističe vodeću ulogu United Cloud-a u inovacijama unutar evropske industrije striminga i našu posvećenost unapređenju AI tehnologija. Počastvovani smo ovim priznanjem od strane naših kolega i nastavićemo da radimo marljivo na isporuci rešenja sledeće generacije našim kupcima i krajnjim korisnicima, sa AI-om kao ključnim pokretačem naše inovacione mape puta“, rekao je Srđan Đurđević, CEO United Cloud-a.

Nagrađena tehnologija je implementirana u mreže za isporuku sadržaja (CDN-ove) u okviru osam telekomunikacionih operatora u Jugoistočnoj Evropi koja posluju u okviru United Grupe, pokrivajući tržište od 40 miliona ljudi.

„Leon” i AI takođe pokreću još jednu funkciju usmerenu ka krajnjim korisnicima na TV platformi United Cloud-a, koja je lansirana na svim tržištima pod brendom EON TV. Funkcija „Preskoči uvod“ poboljšava iskustvo gledanja TV sadržaja omogućavajući pretplatnicima da preskoče ponavljajuće uvodne scene, bez ikakve ljudske intervencije.

„Leon” je jedinstvena platforma za upravljanje i sigurno skladištenje, kako United Cloud-ovih, tako i eksternih ML modela. Dodaje nove ML modele kao usluge i integriše ih sa različitim platformama omogućavajući jednostavnu implementaciju AI rešenja.

United Cloud i njegova druga rešenja za striming tehnologije našli su se među tri najbolja u još dve dodatne kategorije. Sportski vidžgeti kompanije (SportsZone) prepoznati su kao drugoplasirani u kategoriji „Isporuka i distribucija sadržaja”, dok je sistem za daljinsko upravljanje za telekomunikacione operatore (Octopus) izabran za finalistu u kategoriji „Platforma za kvalitet usluge/kvalitet korisničkog iskustva”.

Ovogodišnja, 16. po redu dodela nagrada, privukla je više od 1.200 posetilaca koji su dali preko 9.000 glasova za proizvode nominovane u 12 kategorija, što predstavlja širok spektar proizvoda i usluga u evropskoj industriji striminga.

United Cloud, deo United Grupe, je istraživačko-razvojni centar koji pruža end-to-end rešenja u telekomunikacionoj i medijskoj industriji na osam regionalnih tržišta sa populacijom od 40 miliona ljudi.

Osnovan 2016. godine, sa sedištima u Ljubljani i Beogradu, istraživačko-razvojni centar posluje iz šest inovacionih hubova i zapošljava 350 stručnjaka, uglavnom iz oblasti tehnologije i proizvoda.

O „Streaming Media European Innovation Awards”

Evropske inovacione nagrade za striming medije se održavaju godišnje u organizaciji magazina Streaming Media i omogućavaju čitaocima da glasaju za svoja omiljena rešenja striming tehnologija.

Evropske inovacione nagrade za striming medije prepoznaju jednog pobednika i dva drugoplasirana u svakoj kategoriji iz kompanija sa sedištem u Evropi i Velikoj Britaniji koje posluju u oblasti striming medija.

O United Cloud-u

United Cloud, deo United Grupe, je istraživačko-razvojni centar i pružalac inovacija u uslugama i tehnologijama, koji pruža end-to-end rešenja u telekomunikacionoj i medijskoj industriji na osam regionalnih tržišta sa populacijom od 40 miliona ljudi.

Osnovan 2016. godine, sa sedištima u Ljubljani i Beogradu, istraživačko-razvojni centar posluje iz šest inovacionih hubova i zapošljava 350 stručnjaka, uglavnom iz oblasti tehnologije i proizvoda.

Kao deo United Grupe, United Cloud je odgovoran za inovacije u uslugama u okviru geografskog okvira Grupe, isporučujući jedinstvene platforme, usluge i korisnička iskustva za svoje telekomunikacione i medijske poslove.

Pored najnovije tehnologije i end-to-end pristupa inovacijama, ključna prednost United Cloud-a je njegova odgovornost za sve faze razvoja proizvoda, od inicijalnog istraživanja do integracije i podrške. Portfolio kompanije uključuje 14 vlasničkih rešenja koja pokrivaju celokupne potrebe industrije, vođena naprednim AI i podacima tehnologijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari