UNS: Zašto su stariji od 65 godina onemogućeni da dođu do dela svojih deviznih ušteđevina

Ostavite komentar


  1. Kako zbog čega? Pa ako umru ima da prođe najmanje pola godine da naslednici dođu do tog novca, a za to vreme se neko drugi hvali sa tuđim rezervama.

  2. Opet Kipar, ili sad UAE. Crne vreće i ode sve avionom Vlade u nepovrat.

  3. Kao i sve u Srbiji, uvek su stvari nedovoljno promisljene, preko noci odlucene i ne doterane do kraja nego se usput u proceduri pogube! Neka sada predsednik ili njegova premijerka odgovore kako stariji od 65 godina da dodu do svojih penzija i uopste kako da ostvare pravo da dodu do svojih deviznih ustedevina? To je bila visa matematika za te prestroge mere!

  4. Da li je to počela nova pljačka deviznih računa građana, hoćemo li dobiti novu „staru štednju“?

  5. Vrlo je lako shvatiti o čemu se radi. Da bi se olakšao pristup penzijama, punomoćja nisu overena kod notara. Kada su u pitanju redovne, dinarske penzije, pronevera bi se vrlo brzo otkrila. Kada su devize u pitanju, velika vaćina penzionera bi tek po okončanju karantina shvatila da do njih nije stigao podignuti novac. I banke bi bile u velikom problemu.

  6. A sta je sa vozackim dozvolama onih 65+ kojima cija vaznist istice ovih dana. Prvo, njima je vec mesec i kysur ogranuceno kretanje. Zdravstvene ustanove koje treba da izvrse njihov pregled, to ne rade, jer bi, jazu na taj nacin pomagale onima iz klase 65+ da krse odredbe o zabrani njihovog kretanja.

  7. Isti problem imam sa Reiffeisen bankom u Nisu..prvo su „pristali“ da mom opunomocenom licu isplate sredstva sa mog devizno racuna..sutradan su se predomislili..trazili su da ovlascenje bude overeno kod notara..i tako u krug..odiseja traje vise od desetak dana i nema nagovestaja da su ljudi voljni da mi dozvole koriscenje MOJIH sredstava..

  8. zasto min. fin. Srbije nepusti adrese i brojeve telefona a ne da se napravi guzva i onemoguci normalan kontakt jer ce telefon biti zauaet.

Ostavite komentar


Ekonomija

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu 10

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu

Kompanija Rio Tinto odgovorila na navode objavljene  u tkestu „Đorđević: Neki fakulteti rade za Rio Tinto, za njih je sve zeleno“ koji je dnevni list  „Danas“ objavio u štampanom izdanju od  27. jula 2024. godine. U nastavku odgovor prenosimo u celosti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.