Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je juče da postoji mogućnost da se već od 1. decembra uspostavi vazdušna linija između Niša i Beograda na kojoj bi avioni Er Srbije saobraćali ujutru i uveče.

– Imao sam pregovore sa Er Srbijom i postoji mogućnost uspostavljanja vazdušnog mosta između Niša i Beograda od 1. decembra, za šta očekujemo potvrdu. Prema tim razgovorima, postojao bi jedan jutarnji let sa niškog aerodroma ka Beogradu i jedan večernji let sa beogradskog aerodroma ka Nišu – rekao je Perišić.

On je dodao da je sa Montenegro erlajnzom, koji godinama leti liniji Niš – Podgorica, a odatle za više evropskih destinacija, imao „teške pregovore“ o nastavku saradnje. On je rekao da grad Niš u ovom trenutku ne može finansijski da podnese izdatke za subvencije koje daje za održavanje te linije. Dodao je da razume veliki značaj niškog aerodroma, ali da mora da vodi računa da grad nesmetano funkcioniše i u drugim oblastima u vreme kada su prihodi u gradskom budžetu smanjeni.

– Naš dug po osnovu subvencija prema Montenegro erlajnzu u ovom trenutku iznosi oko 95.000 evra, a izdaci iz gradskog budžeta za tu liniju u zimskom periodu, kada je bilo u proseku po 12 putnika, znali su da budu i 110.000 evra mesečno. Zbog toga razmatramo mogućnost „zamrzavanja“ letova između Niša i Podgorice, samo u zimskom periodu – rekao je Perišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari