PIO fond najavio: Od januara novi uslovi za odlazak u penziju

Ostavite komentar


  1. Da li ste svesni sta radite koliku nepravdu cinite prema zenama a ne racunate u staz radjanje i rintanje po kuci tu ne mozemo biti ravnopravni sa muskarcima to ste izostavili sram vas bilo!!!

  2. Pazite dobro onaj drugi uslov- 45 godina staža. Da li je to ozbiljno? Zar onaj jadnik koji 40 godina „puni“ penzioni fond, ne čini to dovoljno, pa ga treba „iscediti“ još 5 godina. Lako je napisati 45 godina radnog staža, a poslao bi ja te stručnjake u polje da rade, samo pola od toga. Sramota.

  3. Ovo je preterivanje usvemu, pogotovo za zene . Dovoljno je 60 godina zivota 10 godina radnog staza. Za muskarce 60- 40, ili 53- 15 invalidska penzija. Ne preko toga, malo mi je previse jer nasi uslovi rada su odvratni. Ko ne radi, da ima pravo na penziju oca ili majke koje je izgubio.

  4. Novinari bi trebali da ispitaju „rad“ PIO fonda . Da pojasnim zašto. Sindikat Vatrogasaca Srbije je pokrenuo inicijativu za reviziju radnog mesta vatrogasac u MSK kikinda (članovi SVS) gde je 1/3 vatrogasne jedinice starosti 60 godina. U pitanju je SEVESO postrojenje a PIO fond neće da izvrši reviziju (član 57. zakona o PIO ) pozivajući se na „pravilnik o radnim mestima na kojima se staž računa sa uvećanim trajanjem“ što je podzakonski akt. Ministar za rad je obavešten o slučaju ,ali ne preduzima ništa . Zaključak je da nam otimaju pare „po zakonu o obaveznom PIO “ , i osim toga nemaju obaveze ka osiguranicima. Ispitajte malo , trag imate .

  5. Penziono i zdravstveno? Čista pljačka ljudi! Radiš kao stoka ceo vek da bi bio u penziji…. koliko 2,3 godine? Zdravstveno isto – sve se završava kod privatnika ili za dobre pare u državnom, korumpiranom zdravstvu. Što kaže gos’n Zec – zakonom propisati da se političari leče kod ovih lekara gde i mi idemo, a ne u Švajcarskoj i Nemačkoj

  6. Kada ce ukinuti penale, ako imate godine staza, a nemate godine zivota? Mnogo se obecavalo i nista…

  7. I onda se kaze zene diskriminisane i neravnopravne, a one ce tek 2032 kada i muskarci u penziju sa 65 godina starosti. Da ne pricamo da su muskarci do pre desetak godina isli vojsku (od 6 meseci do cak 3 godine u proslosti u doba Tita) i ti meseci , godine im nisu isle u radni staž.

  8. Dobro odbijate 0,34 posto za svaki mesec dok ne napuni 65 godina a zašto odbijate ljudima trajno. Jer kada čovek napuni 65 godina i ima 40 godina staža pnda ispunjava oba uslova i treba da mu se vrati puna penzija da mu se ne umanjuie više.po kom vi to zakonu trajno umnjujete.

  9. Posto sam poceo da radim sa 18 gidina zivota ni u prevremenu penziju necu moci da odem sa 40 gidina staza jer cu u tom momentu imati 58 gidina zivot! Tako da ispada da mi koji smo poceli mladi da radimo treba da budemo kaznjeni bas zbog toga, verovatno smo trebali cekati 25 godina zivita pa da pocnemo, samo smo hteli da zaradimo koru hleba, bolje bi prosli da smo krali, otimali… od postenog naroda jer se takvi ne kaznjavaju.

  10. Imam 54 god.života i 35 god. staža. M sestra sam u bolnici gde leže pacijenti sa šlogom. Mislite li da je normalno da radim do 65 god .života. Koga ću ja biti sposobna da negujem ? Da li bi vi hteli da pružite ruku da vam uključi infuziju i izvadi krv starica kojoj se ruke tresu ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.