Vlada usvojila leks specijalis o švajcarcima, otpisuje se 38 odsto duga

Ostavite komentar


    1. Naravno da njih spasavaju. Zašto nisu sledili stav VKS? I sad će da nam pričaju kako su nas zaštitili. Srbija pravna država? Malo morgen.

    2. Ovako sklepan zakon ode na štetu potrošača i nema dodirnih tačaka sa stavom VKS, dal ovi misle da se mi kopcamo na ledja, kada bih sabrao dinarske uplate do danas ja sam banci uplatio najmanje tti puta dobijeni dinarski iznos a on ca da mi otpise 38 posto od ostatka duga, stvatno nas predstavljaju idioti

  1. Kada jednog dana skoči evro, a moraće uskoro jer je ovaj nivo neodrživ na duži rok, šta ćemo tada?

  2. Opet štetuje sržava, građani i zaduženi. Jedino banke dobro prolaze. Uzeo sam kredit od 32000e (52000chf) i trebalo je za 15 godina da vratim 43.500 sa kamatama. Za 11.5 godina već sam vratio 44.600e i trebalo bi da vratim još oko 12.000e. Sve ekstra profit banke zarađen na kursnoj razlici na šta banka nema pravi ni po kom zakonu u svetu. Ne treba nama milostinja ostalih građana već samo da država ispoštuje sudsku odluku i spreči neosnovanu pljačku banaka.

  3. Spadam u one kojima nije jasno zasto se ovo toliko raspravlja i potencira, i uopste zasto je drzava duzna da to resava. Ko god uzima kredit je PUNOLETAN i zna za rizike. Satro, prevarile ih banke. Pa nisu bili ni maloletni ni maloumni kad su uzimali kredite. Bilo je upozorenja, ali nisu slusali. I sad od nasih para im se pomaze i plus otpisuje 38 % kredita.
    Evo, ja vucem milion dinara kredita vec duze vreme, stalno neka reprogramiranja, uvek ostane taj milion. Ajde, otpisite i meni 38 % i ostalo neka plate poreski obveznici.
    Shvatite, ti krediti su bili ogromni u startu,. Ko je mogao da uzme kredite od 50 i vise HILJADA svajcarskih franaka? Znaci da su imali dobre prihode da su mogli da otplacuju velike mesecne rate i to u startu (Primer Svetlane Kitic). Prevedeno na srpski, nasim novcem, drzava maze masnu gusku, pardon guske. a mi smo izgleda ovce.

  4. Videcemo dali su promenili misljenje VKS, ako su promenili to znaci da sprecavaju gradjane da tuze banke, sve je ovo doneseno radi OZAKONJENJA velike pljacke naroda od strane banaka. O ovom ce tek biti reci. Najbezbolnije resenje je PROMENA VLADE. oterati ove nesposobne.

  5. Tačno nam nema spasa sa ovom bagrom na vlasti
    Sud donese stav ali oni ga preinače
    Jedini spas za Srbiju je da uvezemo profi političare iz Japana ili Nemačke. I to ne one extra klase .Njihova druga klasa političara bi bolje i poštenije vodila ovu zemlju
    Pis*m se na odluku vlade kojom poništava sudsku odlukuUkinute vi i sudove , šta će nam kada imamo av koji sve zna najbolje

  6. drzavna pomoc za milonske kredite lopovima koji su iznad zakona ove drzave !?…. obican narod nije uzimao kredite…….leks specijalis mafijasima,. bravo Srbijo !

  7. Prestanite više da se igrate države! Ovo „rešenje“ nema veze sa pravdom i logikom. Neko je na pola otplate i dobiće kakvo-takvo umanjenje duga, a neko je otplatio 90% kredita i dobiće šipak. Šta sa ljudima koji su u međuvremenu ostali bez stana ili sa onima koji su se zadužili na drugom mestu i otplatili svoj dug?

    Pisao sam više puta, i ponoviću: Obzirom da su krediti u CHF, 2011. godine proglašeni nezakonitim i ukinuti, SVE takve kredite je trebalo (a može i sada) vratiti na početak i pretvoriti u kredite u evrima. Država ne treba da da ni dinara, samo banke treba da se odreknu ekstra-ekstra profita. Očigledno je da država nema snage da se „obračuna“ sa jakim bankarskim lobijem, jer se radi uglavnom o stranim bankama.

    1. Gospodo, niko vas nije terao da uzimate kredite. Banke svuda u svetu uzimaju ekstra profit, jer od toga žive. Protiv sam da poreski obveznici nadoknadjuju razliku.Mnogi su podstanari jer nisu mogli da reše svoje stambeno pitanje.

    2. A ko ih je proglasio nezakonitim. Nije li dinar zvanična valuta. Bilo je i onih koji su uzeli u isto vreme EUR kredite, po kursu od ~80 a sad plaćaju po ~120. Niko nikog nije tukao po ušima da uzima kredit u CHF.

  8. posto nisam ekonomski strucnjak a vlastima ne verujem , ocekujem radcionalno objasnjenje o preduzetim merama od ekonomskih strucnjaka koji nisu ukljuceni u pljacku od strane vladajuce „kamarile“

  9. Opet su oni koji postuju propise ispali glupi, a drski i uporni hazarderi-pametni.

    1. Šta ćeš, nema svako tetku u Kanadi da iskešira 200.000 EUR nego mora da igra rulet sa bankom i uzme kredit

  10. 16 april 2008 srednji kurs EUR 81.0188, CHF 50.8976
    16 april 2008 srednji kurs EUR 117.9609, CHF 103.9212
    Skok EUR manje od 50%, skok CHF vise od 100%. NBS je uložila NAŠ novac da stabilizuje EUR tako da rate kredita koji su indeksirani u EUR nisu rasle tako drastično kao rate u CHF. Isto kao što je uložila NAŠ novac u šestomesečnu novogodišnju rasvetu, muzičku fontanu, jarbole, gondole, aerodrom, AirSerbia… Spisak je beskonačan. U ovom slučaju država će da uloži NAŠ novac kako bi zaštitila banke, ne njihove klijente pošto bi banke mnogo više izgubile da se krediti revalorizuju po sudskim odlukama a onda ne bi imale državu da im nadoknadi gubitak

  11. Polupismen ekonimista nebi zeleo da ovo komenatarise.Nema veze sa Drzavom i neduznim gradjanima.Ala se kupuju politički poeni.Valjda će dati BOG neće dugo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 10

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.