Uvozni deficit veći za 11,8 odsto

Ostavite komentar


  1. Naslov navodi pozitivni podataka u tekstu sekrije negativni tj. da je uvoz veci a izvoz manji nego u istom periodu prosle godine. nejasno je matimaticki samo kako je moguce da je pokrivenost uvoza izvozom povecana za 0,2 % kad je deficit povecan? Verovatno je to jos jedna od himera Zavoda za statistiku!

  2. Pa naravno da je deficit kad drzava forsira Viktorija grupu i ostali mafijaski uvoznicki lobi, jer od toga mogu da se omaste oligarsi na vlasti. sve drugo osim masti njih ne iteresuje.

  3. Posto je nas izvozni adut KUKURUZ, podbacio ove godine, slede jos gori rezultati krajem godine i pocetkom 2018. On /kukuruz/ nam je donosio neto priliv od 500-600 miliona eura godisnje.

  4. Direktno se radi na stimulisanju uvoza, izmedju ostalog i nepotrebnim merama NBS na jacanju dinara, cime se pojeftinjuje uvozna roba a istovremeno poskupljuju domaci proizvodi!!!!. Na sve nacine se unistava domaca proizvodnja zarad uvoznickog lobija.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.