Vatromet u Kragujevcu za početak poizvodnje električnog „pande” 1Foto: Grad Kragujevac

 

Večeras je u Kragujevcu petominutnim vatrometom svečano obeleženo predstavljanje novog modela električnog Fijatovog „Grand panda” modela.

Kao što je Danas već pisao današnjem predstavljanju novih „panda” modela (elektro i hibrid) u kragujevačkoj fabrici prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Karlos Tavares, generalni i izvršni direktor Stelantisa.

Vatromet je počeo u 21 sat i 30 minuta a zbog njega je u Kragujevcu večeras uveden i privremeni režim saobraćaja.

Na delu Ulice Kosovske i Ulice Kneza Mihaila, zbog vatrometa koji će biti izveden povodom svečanog otvaranja novih proizvodnih linija u „Stellantis” fabrici u Kragujevcu, zabranjen je dinamički saobraćaj za sva motorna vozila u vremenskom intervalu od 21.15 sati do 21.45 sati.

Privremeni režim saobraćaja uveden je na delu Ulice Kosovske i to od Ulice Stojana Protića do Ulice Lepenički bulevar i u Ulici Kneza Mihaila, i to od Ulice 27.marta do Male Vage (raskrsnica ulica Kneza Mihaila i Kneza Miloša).

Inače, Kragujevac ima treadiciju vatrometa još od kada je, prvim u Srbiji, knez Miloš Obrenović na Sretenje 1835. godine njime „obeležio” donošenje Sretenjskog ustava i početak rada Knjaževsko-srpskog teatra, prvog srpskog pzorišta.

Vatromet u Kragujevcu za početak poizvodnje električnog „pande” 2
Foto: Grad Kragujevac

Sem sretenjskih u Kragujevcu su tradicionalni vatrometi i za Dan grada – Đurđevdan (naravno, ranije za 1. maj) Novu i juliansku novu godinu i evo sada je njime obeležem početak nove ere u Stelantisu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari