Veliko povećanje plata u Crnoj Gori: „Evropa sad“ ili nikad

Ostavite komentar


  1. Utopija! Prihodna strana=rashodnoj strani plate status quo! Samo veća prihodna strana može povećati plate, a gde je razvojni rashod? Imali smo mi u Srbiji veštačko povećanje plata i penzija pa smo videli dokle nas je doveo taj populizam. Ima da vraćamo kredite još godinama zbog veštačkog povećanja plata i penzija bez realnih prihoda države iz privrede!

  2. „Tamo nije održiva minimalna plata od 450 evra.“
    Poslodavcima je trošak identičan kao pre. Zašto ovo ne bi bilo održivo?

  3. @T
    Zato što će državni budžet, koji je i do sada bio nedovoljan za održivo funkcionisanje države, sada dodatno ostati uskraćen za ova sredstva. To će dovesti do zaduživanja koje će biti korišćeno za potrošnju, i Crna Gora će se vrlo brzo naći u poziciji prezaduženog dužnika koji nije u stanju da finansira svoje obaveze ni prema poveriocima, ali ni prema korisnicima budžeta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.