Vesić: Beograd regionalni centar Balkana 1Foto: Stanislav Miljoković

Gradski menadzer Goran Vesić ocenio je danas da je Beograd postao grad investicija i da je u prvih šest meseci zaradio milion evra samo od turizma.

Ima manje od 100.000 nezaposlenih, što nije bio slučaj u proteklih deset godina. Beograd polako postaje regionalni centar Balkana i to na prvom mestu zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića i nas u gradu koji je sledimo, rekao je Vesić za TV Pink.

Vesić je izneo uverenje da će graрani i na predstojećim beogradskim izborima takvoj politici dati poverenje.

Siguran sam da će građani glasati za nastavak ovakve politike, te da će Beograd u naredne četiri godine biti moderna evropska prestonica, rekao je Vesić.

On je naglasio da je grad u okviru svojih nadleћnosti preduzeo sve mere kako bi stanovnici lakše podneli velike vrućine jer je na snazi crveni meteoalarm.

Na osam punktova u gradu postavljene su cisterne sa pijaćom vodom. Pored četiri lokacije na kojima su do sada bile cisterne – Trg republike, Slavija, Trg Nikole Paљiжa i Zeleni venac, cisterne su i na četiri nove lokacije – Tržni centar Učće, Opština Novi Beograd, železnička stanica i Beogradski sajam, rekao je Vesić.

Pored toga postavljeno je i desetak novih mobilnih česmi, a cisterne su i pored domova zdravlja, dodao je on, prenosi Beoinfo.

Vesić je rekao da je prilagoрeno radno vreme komunalnih radnika koji rade na ulici, tako da oni od 12 do 16 časova nisu napolju.

Apelujem na graрane da racionalno koriste vodu. Beogradski vodovod i kanalizacija u ovim otežanim uslovima odlično radi svoj posao, jer nemamo restrikcije vode iako je potrošnja u prigradskim naseljima porasla do šest puta, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari