Vesić poručio investitorima: Prostor Stare šećerane na Čukarici zaštićen, nemoguće bilo šta graditi 1Goran Vesić: Foto FoNet/Milica Vučković

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je ceo prostor Stare šećerane na Čukarici „zaštićen, da je kulturno dobro i da je tamo nemoguće bilo šta graditi“.

On je, povodom informacije da je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila prodaju Stare šećerane na Čukarici, rekao na RTS da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nadležno za urbanizam kada su u pitanju takve lokacije i istakao da „nikada neće promeniti plan i nikada neće biti skinuta zaštita“.

„Moja poruka onima koji eventualno žele da kupe, ako žele da ulažu u kulturu da sve to obnove, da revitalizuju dobro su došli.Ako misle da će nešto graditi na tom prostoru neće graditi ništa, tako da džabe bacaju pare. Tamo će ostati KPGT i to treba da postane jedno od kultnih mesta gde će se okupljati umetnici, gde će se osećati duh grada“, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari